Ποδαρικό με νίκη! Ο Εργοτέλης μπήκε με το δεξί στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και επικράτησε στη Νεάπολη του Ιωνικού 3-1.

Για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου η χθεσινή νίκη ήταν η πρώτη εκτός έδρας, ενώ βρήκε το τρίποντο ύστερα από οκτώ παιχνίδια ανομβρίας, σε αντίθεση με τον Ιωνικό που έχει να νικήσει εδώ και 13 αγώνες! Το κοινό στοιχείο των δύο αντιπάλων ήταν ότι διέθεταν μόλις από δύο Έλληνες παίκτες στις ενδεκάδες με τις οποίες ξεκίνησαν το παιχνίδι. Ο Ιωνικός είχε τους Οφρυδόπουλο και Νατσούρα και ο Εργοτέλης τους Μελισσά και Κορδονούρη. Όπως και να το κάνουμε, 18 ξένοι παίκτες στους 22 που αγωνίζονται είναι αριθμός που δημιουργεί τουλάχιστον προβληματισμό.

Ο Εργοτέλης ήταν η ομάδα που ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο και δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα ούτε όταν δέχτηκε την ισοφάριση από τον Ιωνικό. Αν και αγωνίστηκαν χωρίς τον οργανωτή τους Δημήτρη Κοιλιάρα, οι Κρητικοί είχαν περισσότερους παίκτες που πρωταγωνίστησαν σε όλες τις γραμμές.

Οι Χίμπλιγκερ και Κορδονούρης στο κέντρο της άμυνας, οι Τζιούνιορ, Τάσιτς και Χατζί στη μεσαία γραμμή και οι Ογκνιένοβιτς στην επίθεση. Και ο Μελισσάς δεν έπαιξε άσχημα, αλλά του έλειψε η ταχύτητα.

Οι Κρητικοί μπήκαν μπροστά στο σκορ (32΄)

όταν οι Μελισσάς και Χατζί άλλαξαν ωραία την μπάλα και ο Ογκνιένοβιτς που τη δέχτηκε, την έστειλε με πλασέ στα δίχτυα. (0-1) Μην ξεχνάμε ότι ο νεοαποκτηθείς παίκτης του Εργοτέλη έχει παίξει μέχρι και Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ιωνικός που είχε τέσσερα νέα πρόσωπα (Ραμίρεζ, Παβιό, Φανγκουέιρο, Μπαστιανίνι) έμεινε μέσα στο ματς, αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μελισσάς αν και βγήκε μόνος του απέτυχε να σκοράρει και στο δεύτερο ημίχρονο το ματς είχε περισσότερο νεύρο. Στην πρώτη ώρα του αγώνα η μπάλα κύλησε σαν την μπίλια της ρουλέτας, αλλά τελικά βρήκε στο δοκάρι. Πρώτα από

το σουτ φάουλ του Ντα Κόστα στο 60΄ και στη συνέχεια από το πλασέ του Μελισσά στο επόμενο λεπτό. Ο Ιωνικός έφερε το ματς στα ίσα στο 67΄. Από το κόρνερ του Φανγκουέιρο ο Νατσούρας με κεφαλιά νίκησε τον Πόζα (1-1), αλλά ο Εργοτέλης είχε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη. Και στο 76΄ ο Σίλβα Τζούνιορ με δυνατή κεφαλιά αξιοποίησε τη σέντρα του Κεφαλούκου (1-2), ενώ τους τρεις βαθμούς κλείδωσε στο 85΄ με φάουλ κεραυνό ο Χατζί (1-3).

Ο τεχνικός του Εργοτέλη Νίκος Καραγεωργίου τόνισε ότι, «ήταν μία νίκη που θα βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα και τα νέα παιδιά, αφού είμαστε συνεχώς στην πρίζα και κάθε παιχνίδι είναι και μία μάχη». Ο προπονητής του Ιωνικού Αουγκούστο Ινάσιο δήλωσε ότι «βασικό μας μέλημα είναι να βελτιωθεί η ομάδα με την πάροδο του χρόνου σε θέματα τακτικής και φυσικής κατάστασης, δεν πρόκειται να παραιτηθώ γιατί ο κ. Κανελλάκης μού έχει φερθεί άψογα».