Δύο γκολ, ένα χαμένο πέναλτι, συγκινήσεις κυρίως στο τελευταίο ημίωρο και ως τρίτο ημίχρονο «δυσανάγνωστες» δηλώσεις του Γκιγέρμο Όγιος επεφύλασσε η αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΛ.

Οι «βυσσινί» απέσπασαν ισοπαλία με 1-1 και έφυγαν από την Θεσσαλονίκη ευχαριστημένοι, αν και είχαν κλασική ευκαιρία να πάρουν μεγάλη νίκη, ενώ οι «κίτρινοι» δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους κι έχουν επιπλέον γρίφο να λύσουν το θέμα του προπονητή της ομάδας. «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε γι΄ αυτά τα θέματα», είπε ο Όγιος, απαντώντας στην πρώτη ερώτηση που αφορούσε στις σχέσεις του με την ΠΑΕ.

«Πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, αρκεί να υπάρχει κατανόηση και από τις δύο πλευρές», συνέχισε και πιεζόμενος συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα, αν και τα λάθη πάντα υπάρχουν. Είτε ευστοχούμε, είτε αστοχούμε, είμαι πάντα με την ομάδα μου, τους παίκτες και τη διοίκησή μου. Η σημερινή απόφασή μου είναι η σιωπή».

Σιωπηρά αντιμετωπίστηκε και από τη μεγάλη πλειονότητα των οπαδών το θέμα. Με τον Όγιος ασχολήθηκαν προς το τέλος του αγώνα περίπου δέκα πιτσιρικάδες με κιτρινόμαυρες φόρμες πίσω από τον πάγκο των γηπεδούχων που του φώναξαν στα ισπανικά «Γκιγέρμο Όγιος για πάντα στον Άρη». Ήταν η τελευταία εικόνα ενός αγώνα που δεν άρεσε, καθώς είχε λίγες φάσεις και τη Λάρισα αποφασισμένη να φύγει από το «Κλεάνθης Βικελίδης» τουλάχιστον με βαθμό.

Το έργο των φιλοξενούμενων βοήθησε η απώλεια πέναλτι από τον Σέρχιο Κόκε μόλις στο 3ο λεπτό. Ο διαιτητής Πολατιάν υπέδειξε σωστά την εσχάτη των ποινών σε χέρι του Φέρστερ μέσα στην περιοχή. Ο Κόκε έστησε την μπάλα, αλλά ο Κοτσόλης διάλεξε να πέσει στα δεξιά και απέκρουσε. «Έχουν επιλεγεί τέσσερις παίκτες για να εκτελούν πέναλτι και αποφασίζουν μεταξύ τους ποιος έχει την καλύτερη διάθεση. Έχω εμπιστοσύνη και στον Κόκε για τα πέναλτι, αλλά αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη για την απώλεια», δήλωσε σχετικά ο Όγιος.

Ο Κόκε από την πλευρά του το πήρε απόφαση: «Δεν ξαναχτυπάω πέναλτι». Είχε χάσει ακόμη ένα στον αγώνα με τον ΠΑΟ. Ο Άρης άργησε να συνέλθει και διότι η Λάρισα ταμπουρώθηκε σε διπλή ζώνη άμυνας. Οι «κίτρινοι» περιορίστηκαν σε παράλληλο ποδόσφαιρο, χωρίς δημιουργία και ελάχιστες καλές στιγμές.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ζωήρεψε, καθώς η Λάρισα άρχισε να «βλέπει» και την εστία του Άρη, ενώ οι εσωτερικές αλλαγές (ο Γκαλίτσιος πέρασε στο κέντρο και ο Διγκόζης πλάγια) του Δώνη λειτούργησαν ευεργετικά.

Το σκορ άνοιξε (0-1) με πλασέ ο Κλέιτον (πήρε τη θέση του Φωτάκη στο 55΄) στο 66, ενώ ο Άρης απάντησε (1-1) με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή στο 71΄ του Κόκε που εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι. Στο 78΄ ο Χαλκιάς έκανε την απόκρουση του αγώνα, εξουδετερώνοντας πλασέ του Αλωνεύτη.

«Παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν ασύνδετοι και δεν απειλήσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο και γίναμε πιο απειλητικοί», είπε ο Γιώργος Δώνης και ανακοίνωσε ότι ο Αλωνεύτης πήρε άδεια για να δοκιμαστεί από την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς. Ο Όγιος είπε: «Αν σκοράραμε νωρίς, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Η Λάρισα θα έπρεπε να ανοιχτεί».