Ο Ραφίκ Τζιμπούρ, στην πρώτη του εμφάνιση με τους «κυανέρυθρους», πέτυχε το πρώτο γκολ και ήταν από τους βασικούς συντελεστές της χθεσινής νίκης τού Πανιωνίου επί του Ηρακλή με 2-1, έπειτα από ένα καλό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο.

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης, ο Πανιώνιος έφθασε τους 19 στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας και… καλοβλέπει την υπέρβαση με την κατάκτηση μιας θέσης που «οδηγεί» στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Από την άλλη ο Ηρακλής έμεινε στους 15 βαθμούς (εκκρεμεί η απόφαση για το ματς με τον Ιωνικό) και παραμένει σε δεινή θέση, αφού πίσω του, στην ουρά του πίνακα της βαθμολογίας, υπάρχει μόνο ο Ιωνικός. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ηρακλή ύστερα από ένα σερί πέντε συνεχόμενων νικών.

Στο πρώτο ημίχρονο, το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης ήταν αποκαρδιωτικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι για 45 λεπτά η μπάλα… βολόδερνε στη μεσαία γραμμή, με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο και τις καλές ευκαιρίες να είναι όλες κι όλες τρεις: Με τον Ρίβας (2΄ να σουτάρει μόλις άουτ) και τον Δέντσα (37΄ να μην προλαβαίνει σε σέντρα του Ερέρα) για τους φιλοξενούμενους, και τον Γουνδουλάκη (8΄ σουτ άουτ) για τους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε άρδην. Ο Πανιώνιος αναμορφωμένος, με δύναμη και πάθος στο παιχνίδι του, επέβαλε τον ρυθμό του από το ξεκίνημα της επανάληψης χωρίς να αφήσει τους φιλοξενούμενους να πάρουν ανάσα. Με έντονη πίεση στη μεσαία γραμμή, οι παίκτες του Λίνεν δεν επέτρεψαν στους Θεσσαλονικείς να κάνουν παιχνίδι. Αντιθέτως, έκαναν εύκολο το λάθος με αποτέλεσμα να δίνουν την ευκαιρία στους «κυανέρυθρους» να βγαίνουν με αξιώσεις στην επίθεση.

Ο Τζιμπούρ, στην πρώτη του εμφάνιση με τον Πανιώνιο, σκόραρε στο 53΄ με διαγώνιο πλασέ, ανοίγοντας τον δρόμο για τη σπουδαία νίκη της ομάδας τής Νέας Σμύρνης. Το 2-0 ήρθε με εξίσου υπέροχο γκολ (ψηλοκρεμαστό σουτ) του Φανούρη Γουνδουλάκη, ενώ είχε προηγηθεί ένα σερί χαμένων ευκαιριών με τους Μάκο και Λουρένσο. Ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται. Ο Ηρακλής το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ με τον Παπαστεργιανό στο 88΄.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

«Νομίζω ότι ο Πανιώνιος έχει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές που έδειξε στο γήπεδο. Μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα και αυτό θα γίνει σιγά σιγά. Είμαι χαρούμενος που σκόραρα και εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε όλοι σκληρά», επεσήμανε ο Τζιμπούρ μετά το παιχνίδι, ενώ ο προπονητής της ομάδας, αφού επεσήμανε πως το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, σημείωσε πως ο Πανιώνιος μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ. Τόνισε ο Λίνεν: «Θα μπορούσαμε να βάλουμε πέντε με έξι γκολ και να μην κινδυνεύσουμε να πάθουμε καρδιά στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Είμαι πάντως ικανοποιημένος από τους παίκτες και την απόδοση που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο».

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φίλους τους Πανιώνιου, δήλωσε: «Με την απόδοση που είχε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος κέρδισε δίκαια. Για εμάς ήταν σημαντικές οι απουσίες των Επαλέ, Γεωργιάδη».