ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ συστράτευση καλεί το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας ο Συνασπισμός εν όψει της επικείμενης συζήτησης του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, την ερχόμενη Τετάρτη, στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος στη Βουλή.

Για τον λόγο αυτό χθες συνεδρίασαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και αποφάσισαν την άμεση κινητοποίηση «των κομματικών αλλά και των ευρύτερων αριστερών δυνάμεων, στο πλαίσιο των πολιτικών που έχουν εξαγγείλει οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι φοιτητικοί σύλλογοι».

Στόχος του Συνασπισμού, όπως άλλωστε έχει τονίσει κατ΄ επανάληψη ο πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος στη Βουλή, είναι η δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου προκειμένου να αποτραπεί η αναθεώρηση του επίμαχου άρθρου και να υπάρξει η άμεση προώθηση των αναγκαίων αλλαγών που, σύμφωνα με τις προτάσεις των εκπαιδευτικών φορέων, θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Κεντρικό σύνθημα που προτείνεται από τον ΣΥΝ είναι «κάθε νέος και νέα έχει δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε μία αναβαθμισμένη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση» ενώ, όπως τονίστηκε χθες στην Πολιτική Γραμματεία, σκοπός είναι η ολόπλευρη στήριξη των φορέων που προγραμματίζουν τα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ