ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ κρύο επιφυλάσσει το κύμα κακοκαιρίας που αναμένουν για το επόμενο 48ωρο οι μετεωρολόγοι. Κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας θα είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι, ενώ αύριο το κρύο θα είναι τσουχτερό, η πτώση της θερμοκρασίας έντονη και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας.

Ένα βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο πλήττει ήδη την Κεντρική Ευρώπη και κατευθύνεται προς την Ελλάδα, είναι που θα προκαλέσει τη συνήθη πάντως για την εποχή κακοκαιρία. Ωστόσο, από την Παρασκευή ο καιρός βελτιώνεται και πάλι, ενώ θα διατηρηθεί αίθριος και το Σαββατοκύριακο.

Και αυτό το κύμα κακοκαιρίας- όπως τα περισσότερα τα τελευταία χρόνια- θα είναι μικρό σε διάρκεια, αλλά θα έχει έντονα φαινόμενα. Έτσι, για σήμερα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου. Η βροχόπτωση αναμένεται ιδιαίτερα έντονη και έχουν ήδη ειδοποιηθεί οι νομαρχίες να είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν. «Οι άνεμοι θα πνέουν, τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο, πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Η έντασή τους θα φτάσει ακόμα και τα 9 Μπωφόρ», λέει ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Αναδρανιστάκης. «Θα εξασθενήσουν πάντως από αργά το απόγευμα». Το βράδυ θα σταματήσουν και οι βροχές, ωστόσο ο καιρός δεν βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες, με αποτέλεσμα να ρίξουν τη θερμοκρασία αισθητά. Για αύριο αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας. Οι ελάχιστες τιμές σε Καρπενήσι, Φλώρινα και Γρεβενά θα είναι τουλάχιστον 2 με 3 βαθμούς κάτω από το μηδέν.