ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ που νοίκιασε για λογαριασμό τους το υπουργείο Υγείας, θα μένουν στο εξής τα μέλη της πολύτεκνης οικογένειας του 11χρονου, που εντοπίστηκε να πετάει πέτρες σε αστυνομικούς μαζί με κουκουλοφόρους στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης. Ο ανήλικος είπε ότι μετάνιωσε για όσα έκανε και ζήτησε να επανέλθει στο σχολείο του.

Στο νέο διαμέρισμα της οικογένειας, που ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες σε υπόγειο 30 τετραγωνικών μέτρων, ήταν χθες το πρωί ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος δώρισε ένα κινητό τηλέφωνο στον ανήλικο, «επειδή μου το ζήτησε και του το έφερα ως δώρο», όπως είπε. «Θα προσπαθήσω να διατηρήσω την εμπιστοσύνη του. Ήταν ένα αγρίμι αλλά τώρα είναι ένα διαφορετικό παιδί», πρόσθεσε.

Το δράμα της οικογένειας αποκαλύφτηκε όταν εντοπίστηκαν από την Αστυνομία τα στοιχεία του. Ο πατέρας των 10 παιδιών πουλούσε κουλούρια, αλλά έχει ν΄ αντιμετωπίσει δυσβάσταχτα χρέη από πρόστιμα του δήμου, ενώ έχει και προβλήματα με την υγεία του και γι΄ αυτό εισήχθη τις ημέρες εκείνες στο νοσοκομείο με παρέμβαση του υφυπουργού. Επίσης δύο από τα παιδιά του ήταν έγκλειστα σε ιδρύματα ανηλίκων για κλοπές και το ένα δεν είχε επιστρέψει από την άδεια που πήρε.

«Σ΄ αυτό το σπίτι έχει ζέστη και δεν έχει ποντίκια», σχολίασε ο 11χρονος, ο οποίος για πρώτη φορά συμφώνησε να συναντηθεί με τον κ. Κωνσταντόπουλο. «Θέλω να πάω πάλι στο σχολείο και να μάθω ηλεκτρονικούς υπολογιστές», είπε το παιδί. Η οικογένεια θα εξακολουθήσει να παρακολουθείται από κοινωνικές υπηρεσίες.