Για πολλούς , το αυτοκίνητο είναι ένα δεύτερο σπίτι. Η ζωή στην Αθήνα και τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας μάς αναγκάζει να ξοδεύουμε ατέλειωτες ώρες στον δρόμο για τις δουλειές μας. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να μπορούμε αυτές τις ώρες να διασκεδάσουμε ή τουλάχιστον να τις περάσουμε δημιουργικά.


Για τον λόγο αυτό βλέπουμε ότι τα συστήματα ψυχαγωγίας για το αυτοκίνητο έχουν εξελιχθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν λίγα να ζηλέψουν από αντίστοιχα συστήματα Ηome Cinema. Υψηλή ποιότητα ήχου, εργονομία και ευκολίες, συμβατότητα με όλες τις νέες εξελίξεις στη μουσική και δυνατότητα διασύνδεσης με άλλες συσκευές (GΡS, κινητά τηλέφωνα και ΜΡ3 players) είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά των συστημάτων διασκέδασης στο αυτοκίνητο.

Αν θελήσουμε να κατηγοριοποιήσουμε τις συσκευές που μπορούμε να τοποθετήσουμε στο αυτοκίνητό μας για να απολαύσουμε ήχο και εικόνα, θα δούμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Η πιο απλή και προσιτή λύση είναι η αγορά ενός συνηθισμένου ραδιoCD, όσο μπορούμε ακόμα να χαρακτηρίσουμε έτσι τις συσκευές αυτές. Τα νέα μοντέλα προσφέρουν πολλές ευκολίες, όπως είναι η έξοδος USΒ για σύνδεση με συσκευές ΜΡ3, η δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικών αρχείων σε διάφορα φορμάτ, η ύπαρξη Βluetooth κ.ά.

Πιο προχωρημένες είναι οι συσκευές που ενσωματώνουν δέκτες GΡS, αλλά και δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο. Οι συσκευές αυτές συνοδεύονται από οθόνη και οι δυνατότητές τους μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτές ολοκληρωμένων συστημάτων εικόνας και ήχου για το σπίτι. Ωστόσο οι τιμές στην περίπτωση αυτή είναι τσουχτερές και ξεκινούν από τα 1.000

ευρώ.

Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διασκέδασης στο αυτοκίνητο πρέπει να διαθέτει τα κατάλληλα ηχεία, αλλά και ένα σύστημα ενίσχυσης. Ανάλογα με τις μουσικές απαιτήσεις σας, στον χώρο αυτό υπάρχουν επιλογές που ξεκινούν από τα 20-30 ευρώ, μπορούν όμως να ξεπεράσουν κατά πολύ και τα 150 ευρώ. Στη συνέχεια κάνουμε μια σύντομη παρουσίαση διαφόρων μοντέλων για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.