Ως συντονιστής της εκλογικής επιτροπής ο Διονύσης Τεμπονέρας είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά του. Κι όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. Ακόμη και να επικαλεστεί τη νομική αυθεντία του Μάκη Βορίδη, ο οποίος είπε από τηλεπλατό ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει νομικά την αρμοδιότητα να κοστολογεί τα προγράμματα των κομμάτων. Τώρα μένει να ανατρέξει και στα τουιτερικά άπαντα Γεωργιάδη για επιχειρήματα.

Φόροι

Πήρε κι η Ολγα Γεροβασίλη τ’ όπλο της κι άρχισε να πυροβολεί τη φορολογική πολιτική της ΝΔ, λέγοντας ότι εκείνη ομνύει στη χαμηλή φορολόγηση μόνο των λιγοστών φίλων της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και διύλισης ώστε να ελαφρύνει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Τελικά, σε όποια φάση κι αν βρίσκεται η Κουμουνδούρου, αντιγράφει το ΠΑΣΟΚ για να κερδίσει λίγη απ’ την προσοχή των ψηφοφόρων.

Κλιμάκιο

Με εντολή Τσίπρα κλιμάκιο αποτελούμενο από τους Αθηνά Λινού, Ευάγγελο Αποστολάκη και Στέφανο Κασσελάκη πήγε στην Κω. Αφορμή στάθηκε ο θάνατος της 63χρονης, η οποία πέθανε ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο πάνω στην καρότσα ενός φορτηγού επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Η Λινού, λοιπόν, γύρισε στο νησί και το απαραίτητο βίντεο προμοταρίσματος του κόμματός της, το οποίο υπόσχεται να άρει τις ανισότητες υγείας. Με άλλα λόγια: ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τις παλιές συνταγές αλλάζοντας απλά τα υλικά.

Ντιμπέιτ

Ο Ακης Σκέρτσος ξεκαθάρισε στη διακομματική ότι η ΝΔ θέλει ντιμπέιτ και με τους πέντε αρχηγούς. Πριν από την 21η Μαΐου, βέβαια, ο αρχηγός της έλεγε ότι στη δεύτερη προεκλογική περίοδο μπορεί να γίνει μια τηλεμαχία μεταξύ του προέδρου του πρώτου και του δεύτερου κόμματος επειδή αυτά είναι οι διεκδικητές της εξουσίας. Εντάξει, το νταμπλ σκορ άλλαξε τα δεδομένα. Αλλά αν η δεύτερη θέση παίζεται, γιατί να μην αντιπαρατεθούν τηλεοπτικά οι επικεφαλής ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ; Just for the fun of it.