ΠΑΡΙΣΙ, 7. Ιδιαιτέρα υπηρεσία – Οι γαλλικοί επίσημοι κύκλοι κατανοούν την εξέγερση που σημειώθηκε στην Ελλάδα, ύστερα από την ανταπόκριση του κ. Σουλτσμπέργκερ στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» για σαφή πρόθεση του Κωνσταντίνου να αναστείλη βασικά άρθρα του Συντάγματος – αυτά που θεμελιώνουν τη δημοκρατία – και να μεταβάλη την Ελλάδα σε δικτατορία κατά το πρότυπο του Χασάν του Μαρόκου.

* ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ επίσης οι γαλλικοί επίσημοι κύκλοι τη στροφή της πανελλήνιας οργής όχι μόνο κατά των ελλήνων στρατοκρατών, αλλά και κατά της Ουάσινγκτον και του Λονδίνου, εν ονόματι των οποίων οι δικτατορικοί ελληνικοί κύκλοι προωθούν τα σχέδιά τους, φθάνοντες μάλιστα στο σημείο να προεξοφλούν τη σύμφωνη γνώμη τους και την ενεργό υποστήριξή τους.

* ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ επίσημοι προειδοποιούν ότι άλλο είναι να ανατρέπεται μια δικτατορία, για να επιβληθεί μια άλλη – καθώς στην Γκάνα, την Ινδονησία και τις υπανάπτυκτες χώρες του Δυτικού Ημισφαιρίου – και άλλο να επιβληθή δικτατορία σε μια χώρα που εγνώρισε την δημοκρατία και που μάλιστα συνορεύει με τον συνεχώς φιλελευθεροποιούμενο κομμουνιστικό κόσμο.

* ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ επίσημοι αποφεύγουν εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν σαν επέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδος, αλλά δεν μπορούν να μη συμμερίζωνται την πρόβλεψη της αναπόφευκτης καταστροφής και για τον Θρόνο και για το έθνος, αφού μια δικτατορία θα ήταν δικτατορία προσωπική του βασιλέως, βασιλικό δε άλλοθι δεν θα χωρούσε.

* ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ επίσης οι Γάλλοι ότι η ευθύνη της Ουάσινγκτον είναι βαρύτατη, διότι ανέχεται να σκευωρούνται εν ονόματί της εξελίξεις, που είναι αδιανόητες, χωρίς την έγκρισή της.