Το τελευταίο χρονικά «κλικ» του Ραζβάν Λουτσέσκου απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν στον περσινό τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Και δεν ήταν θετικό για τον ίδιο. Εφυγε από το γήπεδο ως ηττημένος. Με ένα πέναλτι του Αϊτόρ στο πρώτο ημίχρονο οι Πράσινοι επικράτησαν με 1-0 και στέφθηκαν κυπελλούχοι Ελλάδος απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά. Αποτέλεσε σίγουρα την πιο «δύσκολη» ήττα του Λουτσέσκου από τον Παναθηναϊκό. Και μία από τις λίγες. Διότι ο Ρουμάνος κάθε φορά που βλέπει πράσινα… αφηνιάζει. Η προϊστορία είναι συντριπτικά υπέρ του και μάλιστα κρατάει πολλά χρόνια. Από τον καιρό που ήταν προπονητής της Ξάνθης, όταν είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό σε τέσσερα από τα επτά παιχνίδια όπου τον είχε αντιμετωπίσει. Εχοντας δύο ήττες και μία ισοπαλία.

Και σε σύνολο 18 αναμετρήσεων απέναντι στον Παναθηναϊκό; Ο Λουτσέσκου μετράει 12 νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Η πρώτη φορά, μάλιστα, που ο Λουτσέσκου αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό δεν ήταν όταν ο Ρουμάνος βρισκόταν σε πάγκο ελληνικής ομάδας. Αλλά σε αυτόν της Ραπίντ Βουκουρεστίου. Πριν από 16 χρόνια, στις 30 Νοεμβρίου 2006, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τους Ρουμάνους για το Κύπελλο UEFA και ο Λουτσέσκου βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας της πατρίδας του. Με το τελικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ να είναι το 0-0 (στον επαναληπτικό είχε αποχωρήσει ο Λουτσέσκου).  

Η επόμενη φορά ήταν οκτώ χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2014, με τον Λουτσέσκου να είναι προπονητής στην Ξάνθη και να κερδίζει τον Παναθηναϊκό με το εντυπωσιακό 4-2. Ακολούθησαν ακόμα δύο ματς για το Κύπελλο όπου η Ξάνθη του Λουτσέσκου έμεινε αήττητη και προκρίθηκε απέναντι στον Παναθηναϊκό (1-1 στην Ξάνθη, 1-0 στη Λεωφόρο), πριν έρθει η πρώτη πράσινη νίκη κόντρα στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Τη σεζόν 2015-16 για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος με το 2-0 της Λεωφόρου. Ακολούθησε ακόμα μία νίκη του Παναθηναϊκού στις 3 Οκτωβρίου 2015 με 1-0, αλλά η συνέχεια είχε μια ολοκληρωτική επικράτηση του Λουτσέσκου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Για επτά χρόνια και για συνολικά εννέα παιχνίδια συνεχόμενα ο Ρουμάνος έφευγε νικητής από τις αναμετρήσεις με τους Πράσινους.

Τρεις φορές ως προπονητής της Ξάνθης, τις σεζόν 2015-16 και 2016-17, ενώ ακολούθησαν έξι συνεχόμενα ματς με τον ΠΑΟΚ όπου ο Λουτσέσκου είχε μόνο νίκες. Μάλιστα στα τέσσερα απ’ αυτά δεν είχε δεχθεί ούτε γκολ η ομάδα του από τους Πράσινους. Ενα νικηφόρο σερί που σταμάτησε τον περασμένο Απρίλιο στη Λεωφόρο, όταν ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ. Από τα συνολικά πέντε παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες πέρυσι, ο Παναθηναϊκός πήρε τα δύο με τον Γιοβάνοβιτς να αποδεικνύεται ο… κρυπτονίτης του Λουτσέσκου έπειτα από χρόνια κυριαρχίας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Την Κυριακή έχουμε ένα ακόμα ραντεβού στην Τούμπα, σε ένα ντέρμπι κορυφής μεταξύ των δύο αήττητων ομάδων του πρωταθλήματος.

Κρίνεται του Κουλιεράκη

Αγωνία υπάρχει στον ΠΑΟΚ για τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και το αν θα προλάβει να αγωνιστεί απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο 18χρονος στόπερ, που έχει το απόλυτο έως τώρα στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά, επέστρεψε από την εθνική ομάδα με ένα οίδημα στον τετρακέφαλο. Το ιατρικό τιμ τον έχει υπό την επίβλεψή του και θα εκτιμά την κατάστασή του μέρα με τη μέρα, πλην όμως με το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό να έρχεται την Κυριακή, η πλέον κρίσιμη μέρα είναι η σημερινή.