Μία από τις πολλές απόψεις που κατατέθηκαν από τους «σοφούς» πρώην άσους για τον Μαγκουάιρ και αποτυπώνει το πώς ακριβώς σκέφτονται οι Αγγλοι για την περίπτωσή του ήταν αυτή του Γκάρι Νέβιλ. Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό της Γιουνάιτεντ, ο διεθνής αμυντικός θα πρέπει να προστρέξει για βοήθεια σε ψυχολόγο πριν από το Μουντιάλ για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτοπεποίθησης, αλλά ταυτόχρονα δικαιούται να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλo. Σε άρθρο του στην «Τέλεγκραφ» ο Τζέιμι Κάραγκερ παρομοίασε τον διεθνή αμυντικό με «έκπληκτο λαγό» που νιώθει το βάρος όλου του κόσμου στους ώμους του.

Η εμμονή του Σάουθγκεϊτ με τον αμυντικό της Γιουνάιτεντ σε συνδυασμό με την απόφασή του να αποκλείσει από το παιχνίδι τον αμυντικό της Λίβερπουλ Τρεντ Αλεξάντερ-Αρνολντ σήκωσε πολλή σκόνη στην πλευρά των Κόκκινων, που μέσω του φιλικού τους Τύπου κατηγορούν τον εκλέκτορα για υποκρισία.

Πριν από το συναρπαστικό παιχνίδι στο Γουέμπλεϊ η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις γερμανούς «φιλάθλους» που επιτέθηκαν σε Αγγλους σε παμπ.