Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι στο χωριό Αετός Μεσσηνίας προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν πώς το πρωτοφανές περιστατικό κακοποίησης βρέφους τεσσάρων μηνών από τον ίδιο τον πατέρα του συνέβη στη περιοχή τους. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», φέροντας βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του, ενώ το εξέτασε και ιατροδικαστής.

Χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας ο 20χρονος πατέρας, με καταγωγή από την Αλβανία, καθώς και η μητέρα του βρέφους. Σε βάρος του πρώτου σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία, ενώ στη δεύτερη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων, καθώς σε έρευνα στο σπίτι της οικογένειας, βρέθηκε ένα όπλο και μικροποσότητα χασίς.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι γονείς μετέφεραν το μωρό στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καθώς παρουσίασε σπασμούς. Από εκεί διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί άμεσα το Παίδων. Ενα από τα σενάρια που εξέτασαν οι αστυνομικοί είναι ο 20χρονος, όση ώρα βρισκόταν μόνος με το βρέφος, λόγω απουσίας της μητέρας στην εργασία της, να το ταρακουνούσε βίαια και να το έσφιξε δυνατά, στην προσπάθειά του να σταματήσει το κλάμα του.