ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών Θεάματος και Ακροάματος «Σχολείον» της Ειρήνης Παπά (με πρόεδρο τον ανιψιό της Μανούσο Μανουσάκη) ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των εργασιών στην ειδική αίθουσα που φέρει το όνομα της κορυφαίας ηθοποιού, η οποία σύντομα θα παραδοθεί με τα προσωπικά αντικείμενά της αποτυπώνοντας τη μεγάλη καριέρα της. Αποφάσισε επίσης τη διοργάνωση ημερίδας και εκδηλώσεων που θα παρουσιάζουν το έργο της στο ευρύ κοινό, καθώς και συνεργασίες στο πλαίσιο διάδοσης του αρχαίου δράματος στη σύγχρονη εποχή.

1922 ΚΑΙ ΜΙΚΗΣ

Για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και τον έναν χρόνο από την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, το Ωδείο Ανω Πόλης διοργανώνει επετειακή συναυλία στο Ανάκτορο Γαλερίου την ερχόμενη Τετάρτη στις 18.30, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης. Στο πρώτο μέρος θα εμφανιστεί παραδοσιακό σύνολο σε επιλεγμένο σμυρναίικο ρεπερτόριο. Στο δεύτερο μέρος η συμφωνική ορχήστρα, η λαϊκή ορχήστρα, η μεικτή χορωδία (υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Παναγιώτη Διαμαντή) και σολίστ του Ωδείου θα εκτελέσουν αποσπάσματα από το «Αξιον εστί» . Σολίστ-λαϊκός τραγουδιστής: Θέμης Ροδαμίτης. Αφηγητής ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Η είσοδος είναι ελεύθερη με τηλεφωνική κράτηση στο 2310-263703 και ώρες 11.00-13.00.

Η ΚΟΘ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας υποδέχεται την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε ένα γκαλά-αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει αγαπημένες άριες και γνωστά έργα του λυρικού ρεπερτορίου, όπως «Γάμοι του Φίγκαρο» και «Ντον Τζιοβάνι», «Ναμπούκο», «Μανόν Λεσκό», «Καβαλερία Ρουστικάνα» κ.ά. Ερμηνεύει η διακεκριμένη σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου, ενώ την ΚΟΘ διευθύνει ο διάσημος ελβετός μαέστρος Philippe Bach, ο οποίος έχει βρεθεί στο πόντιουμ κορυφαίων ευρωπαϊκών ορχηστρών στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα της Γηραιάς Ηπείρου. Στις 19 Σεπτεμβρίου, στις 21.00.