Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος και το κόμμα του καταλαβαίνουν ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά αυτόν τον τόπο». Εξού κι ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζει πως «όσο γρηγορότερα πάμε σε εκλογές πλέον τόσο καλύτερα». Βέβαια, κάποιος κακεντρεχής θα έλεγε ότι στη Χαριλάου Τρικούπη ίσως βιάζονται για τις πρώτες κάλπες, αλλά σίγουρα δεν αδημονούν για τις δεύτερες, μια κι οι τελευταίες θα τους αναγκάσουν να γίνουν επιτέλους σαφείς.

Παρακώλυση

Το είχε υποσχεθεί η Φωτεινή Πιπιλή στους ψηφοφόρους της από την περασμένη Πέμπτη. Ετσι, κατέθεσε ερώτηση στους Βορίδη, Θεοδωρικάκο και Μενδώνη «ώστε να γίνει νομοθετική ρύθμιση που να αποκλείει στο μέλλον φαινόμενα παρακώλυσης λειτουργίας της πόλης των Αθηνών από μη θεσμοθετημένες αθλητικές δραστηριότητες» σε εργάσιμες μέρες. Το έκανε, εξήγησε, επειδή «την ενδιαφέρουν οι πολλοί». Δεν είχαμε καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Εξάλλου, οι αθλητικοί τύποι ανάμεσά μας είναι ελάχιστοι.

Σώμα

Ο ορίτζιναλ εγχώριος εκπρόσωπος του τραμπισμού, ο Κυριάκος Βελόπουλος, θέλει δημοψήφισμα για τις αμβλώσεις. Κατηγόρησε δε όσους διαφωνούν μαζί του για «αντίφαση», αφού – sic – λένε ότι το σώμα ανήκει στη γυναίκα στις εκτρώσεις, αλλά στα εμβόλια δεν ανήκει σε εμάς. Η ρητορεία είναι μια δύσκολη τέχνη. Προϋποθέτει ένα ορισμένο μορφωτικό επίπεδο, ώστε να μπορείς τουλάχιστον να διαχωρίσεις τα θέματα δημόσιας υγείας απ’ αυτά της προσωπικής του καθενός.

Αρθρο

Συριζαίοι μέμφονται τη Νάντια Βαλαβάνη για το έντυπο που έδωσε το περιβόητο άρθρο με το οποίο αναπολεί την περίοδο των capital controls. Εκείνη ανταπαντά ότι το έγραψε για άλλο έντυπο – που όμως δεν κυκλοφορεί πια στα περίπτερα. Τελικά, ήμασταν και κάπως τυχεροί μέσα στην ατυχία μας το 2015. Γιατί, όπως φαίνεται από τα πράγματα που επιλέγουν να εστιάζουν οι σύντροφοι, θα μπορούσαν να τους έχουν κλέψει τις μαύρες σακούλες με τα μετρητά εξάχρονα με πλαστικά πιστόλια.