Έντυπη Έκδοση
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου του tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Αν είστε συνδρομητής μπορείτε να συνδεθείτε από εδώ:
Αν θέλετε να γίνετε συνδρομητής μπορείτε να αποκτήσετε τη συνδρομή σας εδώ:
Εγγραφή μέλους
Με ένα ασφυκτικά γεμάτο πρόγραμμα θα υποδεχτεί το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το φθινόπωρο καθώς μέσα σε 43 ημέρες έχουν προγραμματιστεί 37 παραστάσεις, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τις υποδείξεις που γίνονται κάθε χρόνο από τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου σχετικά με την επιβάρυνση του ρωμαϊκού μνημείου.
Οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από μεμονωμένους φορείς θα ξεκινήσουν στις 29 Αυγούστου με τη συναυλία «Μαρινέλλα για πάντα μύθος». Στις 31 Αυγούστου η χορευτική παράσταση «The Thread - Το Νήμα» θα επιστρέψει για ένα βράδυ ως φόρος τιμής στον Βαγγέλη Παπαθανασίου, που έχει υπογράψει τη μουσική της. Οι αριστοφανικές Θεσμοφοριάζουσες θα παιχτούν την 1η Σεπτεμβρίου και για τις 3 έχει προγραμματιστεί η μουσική παράσταση «18 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη» από «Το σπίτι του ηθοποιού». Την επομένη θα δοθεί η συναυλία «Standing proud for ever» με τον Βασίλη Λέκκα. Μουσική και η συνέχεια με τη συναυλία «Γιώργος Χατζηνάσιος - 50 χρόνια μουσικής διαδρομής» (5/9). Η Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης Μότσαρτ θα εμφανιστεί στις 6 Σεπτεβρίου και στις 7 τη σκυτάλη θα πάρει η θεατρική παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Contra Tempo Αριστοφάνης - Ηρώνδας». Την επομένη θα ανέβει η χορευτική παράσταση Κάρμεν και ακολουθούν οι Πέρσες του Αισχύλου, η μοναδική παράσταση με τη σφραγίδα του Φεστιβάλ Αθηνών.
Στις 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η μουσικοχορευτική παράσταση «Με του χορού τα βήματα στον τόπο μου γυρίζω». Στις 13 η τζαζ συναυλία «Songs we love» και την επομένη η ένωση σωματείων «Μαζί για το παιδί» έχει την ευθύνη της συναυλίας «Τα τραγούδια της Μελίνας» με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη. Στις 16 η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επιστρέφει με το Classic Rock 6, ενώ για δύο βράδια (18-19/9) το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας υπόσχεται χορό σε ρυθμό φλαμένκο. Στις 20 Σεπτεμβρίου η Ευανθία Ρεμπούτσικα συμπράττει με την Καμεράτα «Στους δρόμους της Σμύρνης» και στις 21 «Ο Σταύρος Ξαρχάκος τιμά τον Νίκο Ξυλούρη». Στις 22 ο Ισραηλινός Ασάφ Αβιντάν επιστρέφει στην Αθήνα συντροφιά με τις δημοφιλείς μελωδίες του και στις 23 θα προβληθεί η ταινία του Ρομέν Γαβράς «Αθήνα».
ΒΑΝΟΥ, ΣΟΠΕΝ, ΡΑΜΑΤΣΟΤΙ. «Τζένη Βάνου- Αν είναι η αγάπη αμαρτία» είναι ο τίτλος της μουσικοθεατρικής παράστασης στις 24/9 και την επομένη ακολουθεί αφιέρωμα στον Φρεντερίκ Σοπέν. Στις 26 θα παιχτεί η Αντιγόνη του Σοφοκλή και στις 27 η βραδιά είναι αφιερωμένη στον Ερος Ραματσότι. Ο ιάπωνας συνθέτης των σάουντρακ ταινιών όπως «Τα ιπτάμενα στιλέτα» Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι έχει προγραμματιστεί για τις 28 και τις 29 η μουσική παράσταση «Μεγάλες ώρες». Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη θα παιχτεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Στις 2 Οκτωβρίου η Εθνική Οπερα και το Μπαλέτο της Οδησσού θα παρουσιάσουν το μπαλέτο Ζιζέλ, την επομένη ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα δώσει συναυλία «Για τη Σμύρνη» και την αμέσως επόμενη (4/10) έχει προγραμματιστεί η συναυλία «Οι κασέτες του Μελωδία: Βίκυ Μοσχολιού». Η Μήδεια του Ευριπίδη θα παιχτεί στις 5 Οκτωβρίου και στις 6 η μουσικοθεατρική παράσταση «The music critic, with John Malkovich» όπου ο διάσημος ηθοποιός Τζον Μάλκοβιτς ερμηνεύει το ρόλο του κακού κριτικού που πιστεύει ότι η μουσική του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Προκόφιεφ και τόσων άλλων είναι απλώς κουραστική και θλιβερή. Η συναυλία «Γιάννης Σπανός - ανθολογίες» θα γίνει στις 7, στις 8 θα παρουσιαστεί το έργο του Καρλ Ορφ «Κάρμινα Μπουράνα», στις 9 η παιδική θεατρική παράσταση «Οδύσσεια» και η αυλαία θα πέσει με τη σύνθεση κειμένων του Μποστ «Ακούω ήχον κώδωνος».