Η είδηση ότι τα εισιτήρια για τον αγώνα της εθνικής μπάσκετ με τη Μεγάλη Βρετανία, που θα γίνει στο χωρητικότητας 5.500 θέσεων κλειστό γυμναστήριο της Νέαπολης στη Λάρισα, εξαντλήθηκαν τρεις ημέρες πριν από το τζάμπολ είναι πολύ ευχάριστη. Κατά πρώτον διότι δείχνει ότι η Εθνική  διατηρεί την απήχηση που έχει στο ελληνικό φίλαθλο κοινό.

Παρόλο που έχει πολλά χρόνια να μας χαρίσει μια μεγάλη διάκριση σε κάποια διεθνή διοργάνωση, παραμένει η «επίσημη αγαπημένη» όλων των Ελλήνων. Ας μην ξεχνάμε ότι την Πέμπτη ο αντίπαλος δεν είναι οι… Λέικερς ή κάποια άλλη ξένη ομάδα γεμάτη σούπερ σταρ, αλλά οι μπασκετικά ανυπόληπτοι Βρετανοί. Αρα ο κόσμος θα πάει στο γήπεδο για να δει τους έλληνες παίκτες, τη δική μας εθνική ομάδα. Και να εκφράσει για μια ακόμα φορά την αγάπη του γι’ αυτή και τη στήριξή του. Κι ας μην είναι παρών ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Αυτό το sold out, όμως, είναι ευχάριστο και για έναν ακόμα λόγο, που αφορά τη Λάρισα. Αποδεικνύεται ότι η πόλη αγαπά το μπάσκετ, κάτι που φάνηκε και από τους πρόσφατους αγώνες των πλέι οφ της Basket League με τον Παναθηναϊκό, όπου επίσης μαζεύτηκε πολύς κόσμος φτιάχνοντας και στα δύο παιχνίδια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Ολα δείχνουν ότι δημιουργείται μια δυναμική υπέρ του αθλήματος στη Λάρισα, που είναι κρίμα να χαθεί. Και θα χαθεί αν η ομάδα δεν καταφέρει να αγωνιστεί στο επόμενο πρωτάθλημα της Basket League.

Είναι αλήθεια ότι, όπως προκύπτει από διάφορες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο φάκελος που κατέθεσε η Λάρισα στην επιτροπή αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ, ήταν ο πιο αδύναμος σε σχέση με αυτούς των άλλων τριών ΚΑΕ, που «κόπηκαν». Κι εκείνος που πιο δύσκολα απ’ όλους φαινόταν ότι θα μπορούσε να συμπληρωθεί ακόμα και μετά από όλες τις παρατάσεις που δόθηκαν. Αλλωστε ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος, Θεόδωρος Ριζούλης, είχε περιγράψει πρόσφατα πόσο δύσκολο είναι το έργο του να συνεχίσει χωρίς τη στήριξη άλλων τοπικών οικονομικών παραγόντων.

Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί μια λύση ώστε η Λάρισα να συνεχίσει να παίζει στην Basket League. Είναι η ομάδα μιας εκ των μεγαλυτέρων πόλεων της Ελλάδας, όπως φαίνεται έχει κόσμο στο πλευρό της και το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ έχει ανάγκη ομάδες που εκπροσωπούν πόλεις.