Μετά την κατάργησιν των τροχοδρομιών εις τα δύο γραμμάς του κέντρου των Αθηνών που εξηκολούθουν εξυπηρετούμεναι μέχρι τούδε υπ’ αυτών, ήτοι τας γραμμάς Ιπποκράτους και Ακαδημίας – Καλλιθέας, γενική αξίωσις του πληθυσμού της πρωτευούσης είναι να επισπευσθή η κατάργησις του απηρχαιωμένου και θορυβώδους αυτού μέσου συγκοινωνίας και εις τας υπολοίπους γραμμάς όπου χρησιμοποιήται τούτο, εις την περιφέρειαν της πόλεως. Είναι πλέον καιρός να απαλλαγούν ολοσχερώς αι Αθήναι από τα τραμ και τους θορύβους των, πράγμα που θα συμβάλλη εις την βελτίωσιν της εμφανίσεως και του ρυθμού των Αθηνών ως συγχρόνου μεγαλουπόλεως, καθώς και εις την καλυτέραν και πλέον ορθολογιστικήν οργάνωσιν των συγκοινωνιών της πρωτευούσης.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΙΣ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥΧΩΝ

Η κατόπιν της καταργήσεως των τροχιοδόρμων εις δύο γραμμάς και των άλλων συγκοινωνιακών μεταβολών εις τας Αθήνας ανάθεσις της εξυπηρετήσεως ωρισμένων γραμμών εις τα ιδιωτικά αποκλειστικώς λεωφορεία, δημιουργεί ωρισμένας υποχρεώσεις διά τους λεωφορειούχους. Πρώτη δε και κύρια υποχρέωσις είναι η διάθεσις όσων λεωφορείων χρειάζονται διά την κανονικήν και άνευ ανωμαλιών εξυπηρέτησιν του κοινού των γραμμών αυτών. Δεύτερον, απαιτήται η αυστηρά τήρησις των δρομολογίων και ο καθορισμός αυτών κατά κανονικά χρονικά διαστήματα, αναλόγως των αναγκών. Γενικώς, οι λεωφορειούχοι δεν πρέπει να κάμουν κατάχρησιν της μονοπωλιακής εκμεταλλεύσεως των γραμμών αυτών διά να ταλαιπωρήσουν το κοινόν.

ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ

Ενώ το υπουργείον Προνοίας αναγγέλλει ότι ο ανθελονοσιακός αγών ανά την χώραν έχει συμπληρωθή κατά τα τρία τέταρτα και ότι βαίνει γοργώς προς το οριστικόν και αίσιον τέρμα του, καταγγέλλεται ότι νέαι εστίαι κωνώπων και ελονοσίας έχουν δημιουργηθή εντός και πέριξ των Αθηνών, ήτοι εις την Καλλιθέαν και εις τας περί τον Ποδονύφτην και Κηφισιάν βορείους συνοικίας και τα συνεχόμενα μετ’ αυτών προάστια, λόγω ακαθάρων λιμναζόντων υδάτων. Εάν λοιπόν διεξάγεται σοβαρώς ο ανθελονοσιακός αγών, οι αρμόδιοι οφείλουν να προβούν αμέσως εις την εξάλειψιν των εν λόγω εστιών.