Το τελευταίο αντίο είπαν χθες το μεσημέρι στον σπουδαίο ζωγράφο που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ελληνική και διεθνή εικαστική σκηνή με τις πληθωρικές και γεμάτες φωτεινά χρώματα μορφές του, τον Αλέκο Φασιανό, η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι, συνεργάτες και συνάδελφοι, αλλά και άνθρωποι που δεν τον είχαν γνωρίσει, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, αλλά τον θεωρούσαν δικό τους άνθρωπο, μέσα από το έργο του.

Ηταν λίγο μετά τις 13.30 όταν το φέρετρο με τη σορό του έφθασε στο Κοιμητήριο Παπάγου, όπου ήδη πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να τον αποχαιρετήσει. Παρόντες μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, ο δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Lamda Development και ποιητής Βαγγέλης Χρόνης, ο επιχειρηματίας και ζωγράφος Βασίλης Θεοχαράκης, ο εκδότης Θανάσης Καστανιώτης, ο σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης, οι εικαστικοί Κώστας Τσόκλης, Γιώργος Ρόρρης, Μαρία Φιλοπούλου και Γιώργος Χαδούλης, ο Μανώλης Μητσιάς και ο Γιώργος Νταλάρας.

«Εφυγε από τη ζωή ο συντοπίτης μας Αλέκος Φασιανός, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους έλληνες ζωγράφους, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά και μια σπουδαία παρακαταθήκη» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος στον επικήδειο λόγο του. Ο Αλέκος Φασιανός είχε φιλοτεχνήσει τα λογότυπα του Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού τον είχε τιμήσει με το «Βραβείο Περικλέους» το 2019. Προς τιμήν του το 2021 η αίθουσα που φιλοξενεί τη Δημοτική Πινακοθήκη Παπάγου-Χολαργού στο Δημαρχιακό Μέγαρο πήρε το όνομά του, ύστερα από πρόταση του δημάρχου.

Στεφάνια έστειλαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Alter Ego Βαγγέλης Μαρινάκης και η οικογένεια Σπύρου Λάτση.