Παραδέχτηκαν πολλοί από το βράδυ της Κυριακής πως τα επεισόδια που έγιναν στην Τούμπα το βράδυ της Πέμπτης φέρνουν τον ΠΑΟΚ πολλά χρόνια πίσω. Σε προ Σαββίδη εποχές, τότε που ο διοικητικά προβληματικός ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε πολλές φορές – και – τέτοιου είδους προβλήματα. Και έμοιαζε αδύναμος να ανταπεξέλθει με τον ανταγωνισμό. Ηταν μακριά από τους τίτλους, χωμένος μέσα στην εσωστρέφεια και στη μιζέρια. Εμοιαζαν μακρινές εκείνες οι μέρες για έναν ΠΑΟΚ που έχει κατακτήσει τίτλους και έχει διακρίσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά αρκούσε μια στιγμή για να τα… γκρεμίσει σχεδόν όλα. Και χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις από τη διοίκηση για να επιστρέψει η κανονικότητα.

Τα επεισόδια της Τούμπας επισκίασαν μια νίκη που για τον Αρη ήταν η μεγαλύτερη μέσα στη σεζόν έως τώρα. Μια νίκη ψυχής, αλλά και αξίας. Ο Αρης συνήλθε μέσα σε λίγες μέρες από τη «σφαλιάρα» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, μάζεψε τα κομμάτια του, διαχειρίστηκε άριστα την κατάσταση και έκανε καταπληκτικό παιχνίδι. Και ο Μάντζιος για τρίτο ντέρμπι φέτος πήρε την… ταυτότητα του αντιπάλου του. Ο Αρης έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό, ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έπειτα από ένα άνευ προηγουμένου στραπάτσο. Ο Μάντζιος αξίζει τα εύσημα.

Θα ήταν προτιμότερο να μιλούσαμε σήμερα για ποδόσφαιρο, για την τακτική του Αρη που του έδωσε τη νίκη και για τον προβληματικό – αγωνιστικά και όχι εξωαγωνιστικά – ΠΑΟΚ και πως μπορεί να διορθωθεί στη συνέχεια. Αλλά όλα αυτά στην Ελλάδα μοιάζουν με δευτερεύοντα όταν επικρατεί ο νόμος του χάους. Δυστυχώς στην Τούμπα συνέβη αυτό ακριβώς.