Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αλλάζει εύκολα πρόσωπα στην ενδεκάδα και το ίδιο έκανε το βράδυ του Σαββάτου απέναντι στον Ιωνικό. Παρέταξε την ίδια ενδεκάδα που είχε παρατάξει και στο Καραϊσκάκη και έκανε μονάχα μία εσωτερική αλλαγή. Ο Παλάσιος επιλέχτηκε ως σέντερ φορ, σε έναν ρόλο που πρώτη φορά παίζει, αλλά που δείχνει να του ταιριάζει και ο Καρλίτος αγωνίστηκε λίγα μέτρα πιο πίσω από τον Αργεντινό. Ενα τρικ που έπιασε στον απόλυτο βαθμό. Ο Ισπανός σκόραρε μόλις στο 6′ και παρά το γεγονός πως ο Ιωνικός ισοφάρισε με τον Σάντσες πέντε λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός δεν αγχώθηκε και δεν έδινε την εντύπωση πως μπορεί να «γκελάρει».

Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες με Βιτάλ και Χατζηγιοβάνη, βρήκε δεύτερο γκολ και πάλι με τον Καρλίτος πριν φύγει το ημίχρονο (στο 38′ έπειτα από υπέροχη κάθετη πάσα του Αλεξανδρόπουλου) και… καθάρισε το ματς σε τρία λεπτά στο δεύτερο μέρος. Στο 53′ με σκόρερ και πάλι τον Καρλίτος και στο 56′ με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Παλάσιος, με τον Ισπανό να του δίνει την μπάλα για να πετύχει το πρώτο του γκολ, όπως είχε κάνει και με τον Βιτάλ στο ματς με τον Βόλο. Ο Παναθηναϊκός… χόρτασε ποδόσφαιρο το κοινό του, ο Ιωνικός δεν μπορούσε να του βάλει δύσκολα (αποβλήθηκε ο Σάντσες των Νικαιωτών στο 80′) και ο Γιοβάνοβιτς έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος.

«Νομίζω ότι και στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχαμε καλό ρυθμό. Μου άρεσε η εικόνα μας. Είχαμε περιόδους που χάναμε τον έλεγχο, αλλά ο Ιωνικός είναι καλή ομάδα. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια. Ο Παλάσιος μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Είναι κάτι νέο γι’ αυτόν αλλά ανταποκρίνεται».

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (86′ Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (81′ Μπουζούκης), Καρλίτος (70′ Ιωαννίδης), Βιτάλ (82′ Αϊτόρ), Παλάσιος (70′ Βιγιαφάνιες).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαφέας, Αοσμαν (86′ Μύγας), Καμπράλ (70′ Γκοτσούλιας), Βαλεριάνος, Ματσούκας (69 Μπάσα), Σάντσες, Ρομαό, Κωνσταντινίδης, Κάνιας (69′ Μάναλης), Τουράμ.