Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο Αγρίνιο και πλέον περιμένει την ΑΕΚ. Σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων. Οι Ασπρόμαυροι έχουν πίστη πως μπορούν να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Πλέον, η προσοχή όλων στον ΠΑΟΚ στρέφεται στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν. Την Κυριακή (26/9, 20:30) οι Θεσσαλονικείς θα υποδεχθούν στην Τούμπα την ΑΕΚ, με τον Φερνάντο Βαρέλα να δίνει σύνθημα νίκης και να καλεί τον κόσμο της ομάδας στο γήπεδο για να βοηθήσει από τη μεριά του τις προσπάθειες των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Τελειώσαμε το παιχνίδι και πήραμε μια καλή νίκη. Εδώ πάντα περνάμε δύσκολα, περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως κερδίσαμε. Συνεχίζουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει. Παίξαμε για να κερδίσουμε και αυτός είναι ο στόχος. Σε κάθε αγώνα να δίνουμε τα πάντα. Να βγάζουμε τον εαυτό μας στο γήπεδο και να κερδίζουμε.

Είμαι χαρούμενος, όπως είναι και η ομάδα. Τώρα πηγαίνουμε σπίτι με το αεροπλάνο και σας περιμένουμε στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ για να κάνετε όπως πάντα το γήπεδο όμορφο και για να κερδίσουμε. Είμαστε μαζί ως το τέλος οικογένεια του ΠΑΟΚ», ανέφερε ο Χουάν Βαρέλα στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ.

Τα παραπάνω λόγια δείχνουν και το κλίμα που επικρατεί στον ΠΑΟΚ ενόψει ΑΕΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης γνωρίζει καλά τι χρειάζεται αυτό το ματς. Στον ΠΑΟΚ πιστεύουν πως το παιχνίδι της Κυριακής μπορεί να είναι και ένα μήνυμα τίτλου. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει θα δείξει πως… επέστρεψε. Πως είναι ικανός να πανηγυρίσει ξανά στο φινάλε της σεζόν.

Σε ό,τι έχει να κάνει πάντως με το αγωνιστικό πλάνο τα πράγματα είναι θολά. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου καταλήγει μάλλον στο 4-3-3, αλλά από τη μέση και μπροστά τα πάντα είναι ανοικτά. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θέλει να χτυπήσει την ΑΕΚ από τα πλάγια καθώς εκτιμά πως εκεί η Ενωση έχει αδυναμία. Σήμερα ίσως βγουν περισσότερα συμπεράσματα σχετικά με την ενδεκάδα που σκέφτεται ο Λουτσέσκου ενόψει ΑΕΚ.