Το κόμμα δεν κάνει αντιπολίτευση στα αποκαΐδια, λένε τα πιο εξασκημένα στα μίντια – παραδοσιακά και νέα – στελέχη του πριν αρθρώσουν το «αλλά» που αναιρεί το πρώτο κομμάτι της πρότασής τους. Ο Χάρης Μαμουλάκης όμως είναι ρούκι. Οπότε πανηγύρισε που το κάρμα είναι bitch. Παρότι το μάζεψε μετά, ο ηρακλειώτης συριζαίος μίλησε την ακατέργαστη γλώσσα των συντρόφων του, εκείνη που αποκαλύπτει χωρίς περιστροφές την απεγνωσμένη τους ανάγκη να ποντάρουν σε μια καταστροφή.

Ανεμοι

«Γιατί», αναρωτήθηκε στα κομματικά ερτζιανά ο Πάνος Σκουρλέτης, «μιλάμε για μια μέρα που υπήρχε σχεδόν πλήρης άπνοια στην περιοχή, πέρα από τα φαινόμενα που αναπτύσσονται στον πυρήνα της φωτιάς. Αυτά υπάρχουν κάθε φορά. Δεν υπήρχαν ακραία φαινόμενα σε σχέση με τους ανέμους». Τελικά, οι αριστεροί για να αντιπολιτευτούν – ή μάλλον για να δικαιολογήσουν τις ολιγωρίες τους στο Μάτι με χρονοκαθυστέρηση – μέχρι και τον πολυδωρικό στρατηγό άνεμο θα επικαλεστούν.

Νεροπίστολα

Αν κάνεις το σχήμα λόγου του Γιώργου Παυλάκη εικόνα, σκιάζεσαι. «Το Δ έρχεται με οπλοπολυβόλο και εμείς πάμε με νεροπίστολα αμέριμνοι στις διακοπές», είπε προσπαθώντας να προειδοποιήσει για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Προσωπικά πείστηκα. Βέβαια, είχα διαβάσει κιόλας πως σε ένα από τα καλύτερα προετοιμασμένα κράτη του πλανήτη, το Ισραήλ που έχει εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού του, οι κυβερνητικοί ήδη αναφέρονται ευθέως στην ανάγκη ενός λοκντάουν τον Σεπτέμβριο.

Πολιτευτής

Ρώτησε ολλανδή ευρωβουλευτής στο Τwitter τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να προστατεύσει από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα. Κι ο αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης, απάντησε «φυσικά έχουμε σχέδιο. Ενδιαφέρεστε καθόλου για τους κατοίκους της περιοχής που υποφέρουν από τη φωτιά; Ρωτήσατε για εκείνους;». Ετσι κάνει ο ορίτζιναλ ο πολιτευτής: υπερασπίζεται όσους έχουν δικαίωμα ψήφου ακόμη κι αν το ασκούν σε διαφορετική από τη δική του εκλογική περιφέρεια.