Η ήττα του Αρη από την Αστάνα με 2-0 καθιστά πολύ δύσκολη την αποστολή των Κίτρινων σήμερα στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης. Ο Αρης καλείται να ανατρέψει τα δεδομένα, να πάει κόντρα στις πιθανότητες και να κάνει κατά κάποιο τρόπο την υπέρβαση για να περάσει.

Είναι δεδομένο πως σε σχέση με το ματς της προηγούμενης εβδομάδας θα δούμε αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Φαμπιάνο θα είναι διαθέσιμος και πιθανότατα θα τον δούμε να ξεκινάει και βασικός. Ενώ είναι πιθανό να δούμε και μια διαφορετική διάταξη, με σαφέστατα πιο επιθετικούς προσανατολισμούς.

Ο Ακης Μάντζιος στάθηκε στην ανάγκη να βρει η ομάδα του ένα γρήγορο γκολ, που πέρα από ψυχολογία στον Αρη, θα φέρει και βάρος στη μεριά της Αστάνα. «Δεν είναι απλό το έργο μας αλλά εμείς πιστεύουμε πως μπορούμε να το καταφέρουμε. Θα μας βοηθήσει πολύ να βρούμε ένα γρήγορο γκολ. Αυτό θα μας δώσει ψυχολογία και παράλληλα θα μεταφέρει βάρος στον αντίπαλο. Τέτοιες λεπτομέρειες πολλές φορές είναι καθοριστικές σε παιχνίδια σαν και αυτό και εμείς τις θέλουμε με το μέρος μας. Σίγουρα θα έχουμε αλλαγές στην ενδεκάδα, θα δούμε σε τι βαθμό και σε ποιες θέσεις», είπε ο τεχνικός του Αρη.

Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με την άφιξη του Χουάν Ιτούρμπε, που είχε προγραμματιστεί για χθες, θα καθυστερήσει. Ο παραγουανός εξτρέμ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Αρη, αλλά τελικά αυτό δεν θα συμβεί προς το παρόν τουλάχιστον.

Ο λόγος είναι πως ο Ιτούρμπε στο τεστ Covid που έκανε, βγήκε θετικός, παρά το γεγονός ότι είναι εμβολιασμένος και αυτόματα δεν του επιτράπηκε να ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν προγραμματισμένο να αφιχθεί λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Αυτό σημαίνει ότι η μεταγραφή του στους Κίτρινους θα καθυστερήσει μερικές μέρες να ολοκληρωθεί λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου, αφού ο Παραγουανός έχει κορωνοϊό, με τον Αρη να κάνει υπομονή μέχρι να επισημοποιήσει τη μεγάλη μεταγραφή.