Αύριο στις 21:30 θα ακουστούν ζωντανά χειροκροτήματα στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, αφού το κοινό επιστρέφει έπειτα από έναν χρόνο απουσίας. Είναι η μέρα που εγκαινιάζεται η πρώτη συναυλία των Proms (συντομογραφία για το promenade concert – συναυλίες περιπάτου) και θα τις αναμεταδώσει απευθείας το Τρίτο Πρόγραμμα. Πρόκειται για σπουδαίο θεσμό, ο οποίος ιδρύθηκε το 1895 και διαρκεί οκτώ εβδομάδες, με καθημερινές συναυλίες κλασικής μουσικής αλλά και άλλων παράλληλων εκδηλώσεων.

Η 37χρονη φινλανδή μαέστρος Dalia Stasevska ανοίγει τη βραδιά, διευθύνοντας τους BBC Singers στη συναρπαστική «Σερενάτα στη Μουσική» που έγραψε ο Ralph Vaughan Williams για τον εορτασμό των 50 χρόνων στο πόντιουμ του ιδρυτή των Proms, Henry Wood, η οποία παρουσιάστηκε σε επετειακή συναυλία στο Royal Albert Hall το 1938.

Ο οργανίστας και μαέστρος Daniel Hyde είναι ο σολίστ στο «Κοντσέρτο για εκκλησιαστικό όργανο, έγχορδα και τύμπανα» του Francis Poulenc, ενώ η Συμφωνική Ορχήστρα του BBC παρουσιάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου «When Soft Voices Die» του Sir James MacMillan και το ηχητικό ταξίδι στα όνειρα ενός έθνους για την ανεξαρτησία του, τη «Δεύτερη Συμφωνία» του Jean Sibelius. Επιμέλεια – παρουσίαση για το Τρίτο Πρόγραμμα: Αλεξάνδρα Γιαλίνη.