Εχοντας πετύχει ένα από τα μεγαλύτερα deal στη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία της χώρας, την πώληση της Chipita στη Mondelez έναντι 2 δισ. δολαρίων, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος δεν άργησε να πραγματοποιήσει το επόμενο «επενδυτικό χτύπημά» του. Ο οξυδερκής επιχειρηματίας, ο οποίος κατάφερε να μετατρέψει μια μικρή βιοτεχνία παραγωγής κρουασάν με μόλις 45 άτομα σε έναν διεθνοποιημένο όμιλο με 4.700 εργαζομένους και εργοστάσια σε 11 χώρες, έδωσε πριν από μερικές μέρες τα χέρια για την είσοδό του στη ΜΕΒΓΑΛ, με ποσοστό 21,5%, μέσα από ένα διπλό deal με τους υφιστάμενους βασικούς μετόχους της βιομηχανίας, τη Μαίρη Χατζάκου και το αμερικανικό fund CVC Capital. Η συμφωνία, η οποία – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – αναμένεται να επικυρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες, σηματοδοτεί την επιστροφή Θεοδωρόπουλου στις επιχειρηματικές του… ρίζες. Και αυτό γιατί με την αγορά του γάλακτος συνδέεται με μακρά οικογενειακή παράδοση, αφού και ο ίδιος ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 1976 απασχολούμενος στη Recor AE, μια μικρή εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων που είχε δημιουργήσει ο παππούς του και κληρονόμησε εν συνεχεία ο πατέρας του.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ