Ολο το Πάρκεν της Κοπεγχάγης σηκώθηκε στο πόδι στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης μεταξύ Δανίας και Βελγίου. Οι ποδοσφαιριστές σταμάτησαν να παίζουν και μαζί με τους διαιτητές και τους φιλάθλους, που βρίσκονταν στις εξέδρες, χάρισαν ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα στον Κρίστιαν Ερικσεν.

Ο αγώνας συνεχίστηκε έπειτα από λίγο και το Βέλγιο νίκησε με 2-1 σφραγίζοντας την πρόκρισή του στους «16». Ο Ντε Μπρόινε πέρασε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε μια ασίστ στον Τ. Αζάρ για το 1-1 στο 55′ και πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 70′ κατευθυνόμενος χωρίς να πανηγυρίσει στο μέρος όπου είχε καταρρεύσει ο Ερικσεν. Ο Πόουλσεν είχε ανοίξει το σκορ για τη Δανία στο 2′ με το δεύτερο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των Euro.

Βάζει βηματοδότη

Ο Κρίστιαν Ερικσεν υπέστη ανακοπή εξαιτίας αρρυθμιών και γι’ αυτό τον λόγο οι γιατροί αποφάσισαν να εμφυτεύσουν στην καρδιά του βηματοδότη. Τη σχετική ενημέρωση παρέσχε η ομοσπονδία της Δανίας με ανακοινωθέν, στο οποίο τονίζεται ότι αυτή τη λύση πρότειναν από κοινού δανοί και ξένοι ειδικοί που εξέτασαν τον 29χρονο ποδοσφαιριστή. Κι αυτός δεν μπόρεσε παρά να την αποδεχθεί.