Είναι σαφές ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι κάνουν ή θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να διεξαχθούν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες που αναβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά. Ετσι, όπως ανακοίνωσαν Pfizer και BioNTech, πρόκειται αναλάβουν τον δωρεάν εμβολιασμό των αθλητών που θα δώσουν το «παρών» στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Οι εμβολιασμοί των πρωταγωνιστών της γιορτής αυτής αναμένεται να πραγματοποιηθούν λίγο πριν από την έναρξη των Αγώνων.

Οπως έγινε γνωστό, οι εταιρείες δήλωσαν πως οι αρχικές δόσεις εμβολίου σχεδιάζεται να παραδοθούν στις αντιπροσωπείες των χωρών που θα συμμετέχουν στους Αγώνες γύρω στα τέλη Μαΐου. Και στόχος μεγάλος είναι οι δεύτερες δόσεις να έχουν εξασφαλιστεί πριν από την έναρξη των Αγώνων. Η είδηση όντως είναι σημαντική και φέρνει νέα δεδομένα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα, ξεκαθαρίστηκε πως οι δόσεις εμβολίων που θα δοθούν για τον σκοπό αυτό δεν θα επηρεάσουν τις συμφωνίες που υπάρχουν με τα κράτη σε όλον τον κόσμο. Χρειάζεται, εδώ, να επισημανθεί πως έγινε συνάντηση της ιαπωνικής κυβέρνησης με τη ΔΟΕ και ο πρόεδρος της δεύτερης, Τόμας Μπαχ, υποστήριξε: «Η δωρεά εμβολίων είναι ακόμη ένα μέσο στην εργαλειοθήκη των μέτρων που θα βοηθήσουν να γίνουν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο μια ασφαλής διοργάνωση για όλους τους συμμετέχοντες, δείχνοντας παράλληλα την αλληλεγγύη μας προς τον οικοδεσπότη μας, την Ιαπωνία». Υπεγράφη, συνεπώς, μνημόνιο συνεργασίας με τη ΔΟΕ, αλλά δεν θα επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όσους λάβουν μέρος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, αναμένεται να υπάρξει προτεραιότητα για τους αθλητές και η ΔΟΕ ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους συμμετέχοντες να εμβολιαστούν.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι πρόθεση όλων είναι να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο. Με κάθε δυνατή προσπάθεια. Ασφαλώς και με τη χορήγηση εμβολίων.