Για τις δραστικές και άμεσες ενέργειες αντιμετώπισης της μάστιγας των χειραγωγημένων αγώνων και τη διασφάλιση της ακεραιότητας των διοργανώσεων, τοποθετήθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Αμανατίδη. Μεταξύ άλλων ο Αυγενάκης τόνισε πως «αξιοποιώντας τις διατάξεις της Σύμβασης Μακόλιν, που κυρώσαμε με τον νόμο 4639/2019, πρωτοπορώντας στην Ευρώπη, δημιουργήσαμε μια ολοκληρωμένη δομή, με σαφείς αρμοδιότητες, ρόλο και ξεκάθαρους στόχους. Στον στενό πυρήνα της γίνεται για πρώτη φορά, παραγωγική συνεργασία της ΓΓΑ με θεσμικούς αρμόδιους φορείς, όπως η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), με τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο αθλητικός εισαγγελέας και η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ)».

Εκανε, μάλιστα, λόγο για τον πρώτο… πελάτη, αποκαλύπτοντας πως ήδη έχει αξιοποιηθεί το υλικό από τους ειδικούς εμπειρογνώμονες. Πρόκειται σίγουρα για μια κίνηση που έρχεται για να βάλει τέλος στα χειραγωγημένα παιχνίδια στην Ελλάδα. Αλλά δεδομένα θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια προκειμένου να έχουμε ένα ποδόσφαιρο σε όλες τις κατηγορίες στο οποίο τα αποτελέσματα θα κρίνονται επάξια και μέσα στο γήπεδο.

Η κίνηση που έγινε πριν από λίγους μήνες με τα έσοδα από το στοίχημα λειτουργεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Και δίνει έσοδα στους συλλόγους που δεν είχαν. Και σε μικρότερους συλλόγους δίνει χρήματα που δεν θα… ψάξουν αλλού. Είναι πάντως ακόμα μία προσπάθεια απ’ τις πολλές που έχουν γίνει προκειμένου να εξυγιανθεί ο χώρος του ποδοσφαίρου. Και να ξεφύγουμε από την καχυποψία, τη χειραγώγηση, την αίσθηση πως τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Ή πως είναι… σάπιο το οικοδόμημα. Δεν αρκεί μονάχα η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας που ήρθε για να μείνει. Αλλά να μείνει και να κάνει δουλειά.