ΤΑΙΝΙΑ

Thor 2: Σκοτεινός κόσμος

ALPHA 23.00

Δύο χρόνια μετά την επιτυχία «Thor» (2011) του Κένεθ Μπράνα, ο Αλαν Τέιλο σκηνοθέτησε μια «συνέχεια» των περιπετειών του Θορ (Κρις Χέμσγουορθ), σούπερ ήρωα της Μάρβελ, προερχόμενου από τη σκανδιναβική μυθολογία και με χαρακτηριστικό όπλο ένα σφυρί. Δίπλα στον Χέμσγουορθ, που έχει πια ταυτστεί με τον ήρωα, οι Νάταλι Πόρτμαν, Τομ Χίντλστον, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Αντονι Χόπκινς, Ιντρις Ελμπα. Μεγάλη επιτυχία και αυτή η ταινία στα ταμεία, είχε μια ακόμη συνέχεια. Παραγωγή: ΗΠΑ, 2013 (98′) **

ΣΕΙΡΕΣ

Εξαψη

Mega 21.00

Ενα μαγνητοφωνημένο μήνυμα αναστατώνει την Ιριδα και τον Μηνά. Το ταξίδι του Γιάννου προς τη νηφαλιότητα συνεχίζεται. Η Κλαίρη φοβάται πως χάνει όποιον αγαπά. Ο Αλέξανδρος επιστρέφει στην Αθήνα για να της αποδείξει το αντίθετο. Ο Ορφέας προσπαθεί να επαληθεύσει τη θεωρία του που θέλει τον Μηνά μπλεγμένο στην υπόθεση της Βίκυς. Ο Κωστής εξομολογείται στη Μαρίνα τα πιο βαθιά του συναισθήματα. Ενα ξαφνικό συμβάν κάνει την Εβίτα να φοβηθεί πολύ για την υγεία της.

The new Pope

ΕΡΤ1 00.10

Εννιά μήνες και πολλές μεταμοσχεύσεις καρδιάς αργότερα, ο Πάπας Πίος ΙΓ’ παραμένει σε κώμα, την ίδια ώρα που μια αίρεση τον έχει αγιοποιήσει. Υστερα από παρότρυνση του Μπάουερ, ο Βοϊέλο πρέπει να επιλέξει τον διάδοχο του παπικού θρόνου για να αναχαιτίσει τη λατρεία στο πρόσωπο του Πάπα Πίου ΙΓ’.

ΕΚΠΟΜΠΗ

Live news

Mega 16.20

Τα μεγάλα θέματα και οι πρωταγωνιστές της επικαιρότητας. Η ψύχραιμη ανάλυση. Το παρασκήνιο των γεγονότων. Ο Νίκος Ευαγγελάτος και η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής καταγράφουν τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας, φέρνουν στο προσκήνιο ρεπορτάζ που θα συζητηθούν και δίνουν κάθε χρήσιμη πληροφορία για όλες τις εξελίξεις των γεγονότων.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Μονόγραμμα

ΕΡΤ1 20.00

Ο Κώστας Φέρρης, σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, συνθέτης, δημοσιογράφος και ηθοποιός. Από τους πλέον πολυπράγμονες κινηματογραφικούς δημιουργούς στην Ελλάδα, αυτοβιογραφείται στο «Μονόγραμμα». Γεννήθηκε το 1935 στο Κάιρο και η οικογένειά του έχει κυπριακές και λιβανέζικες καταβολές. Μεγάλωσε με πολλά ακούσματα τόσο από το ραδιόφωνο – που έπαιζε και ρεμπέτικα και δεν υπήρχε εκεί λογοκρισία – όσο και από τον πατέρα και τον αδελφό που έπαιζαν μαντολίνο και φυσαρμόνικα. Από εκεί ξεκίνησε και η μύησή του στο ρεμπέτικο τραγούδι.