Στις ευρύχωρες αίθουσες του αρχαιολογικού μας μουσείου θα γίνουν τα εγκαίνια της «Εκθέσεως πολέμου και θυσιών της Ελλάδος» που ωργάνωσε το Γενικόν Επιτελείον Στρατού. Ενας πελώριος πίνακας με στοιχεία συγκεντρωμένα από τις επίσημες στατιστικές υπηρεσίες του κράτους φέρει την επιγραφή: Τι χάσαμε σε πληθυσμό στον πόλεμο. Και με κόκκινα γράμματα έχει χαραχθή ο τρομακτικός αριθμός 415.000 νεκροί.

Ενας άλλος πίνακας δείχνει τον ραγδαίο θάνατο του ελληνικού νομίσματος με την ακατάσχετη έκδοσι του χαρτονομίσματος και τον αστρονομικό αριθμό των 7.305.500 δισεκατομμυρίων δραχ. Πού έφθασε από του Απριλίου του ’41 μέχρι των πρώτων ημερών του Νοεμβρίου του 1944. Η πραγματική αξία του μισθού των εργαζομένων το 1942 έφθασε να αντιπροσωπεύη τα 5%-10% της προπολεμικής αγοραστικής δυναμικότητος του μισθωτού. Η χαριστική βολή που αποτελεί τον θλιβερό επίλογο της τραγωδίας μας εμφανίζεται σ’ ένα συνοπτικό πίνακα με την επιγραφή: «Τι στοίχισε ο πόλεμος στην Ελλάδα;».

Οι ξενητευμένοι μας ακούνε τον ραδιοφωνικό σταθμό μας

Δοκιμαστικές εκπομπές γίνονται κάθε βράδυ από το ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών μεταξύ 10-11 ½  επί μήκους κύματος 41.12. Μεταδίδεται μουσική από δίσκους και κάθε τρία λεπτά της ώρας ο εκφωνητής επαναλαμβάνει: Εδώ ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών, δοκιμαστική εκπομπή βραχέων κυμάτων εξωτερικού. Παρακαλούμεν τους ακροατάς του εξωτερικού να μας πληροφορήσουν διά την λήψιν και απόδοσιν. Και εξακολουθούν οι ευχαριστίες προς τους Ελληνας που έστειλαν τα τηλεγράφημα. Η συγκίνησις και η χαρά των ξενητευμένων Ελλήνων διαγράφεται στις λίγες γραμμές των τηλεγραφημάτων τους που ελήφθησαν στη διεύθυνσι του Ιδρύματος της ραδιοφωνίας. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να ολοκληρωθεή διά να παύση πλέον η φωνή της Ελλάδος να ακούεται μόνον εις τας… Αθήνας.