ΤΑΙΝΙΑ

Ο θάνατος του ιερού ελαφιού

ΕΡΤ2 22.00

Ενας έφηβος (Μπάρι Κέογκαν) θα γίνει ο φόβος και ο τρόμος ενός ζεύγους γιατρών (Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν), απειλώντας τη ζωή των παιδιών τους (Ράφεϊ Κάσιντι, Σάνι Σάλτζικ). Πώς ακριβώς θα το κάνει; Α, μα αυτό δεν είναι πρόβλημα του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, ούτε του συν-σεναριογράφου του Ευθύμη Φιλίππου. Απλώς γίνεται.

Οι συνέπειες αλλά και το κίνητρο αυτής της απειλής που στην πράξη μοιάζει να είναι η «παραλυτική διαταραχή» των παιδιών δημιουργούν το κλίμα και την ατμόσφαιρα μιας ολοφάνερα πειραγμένης, «βραχυκυκλωμένης» και απίστευτα νοσηρής ταινίας, την οποία ο καθένας μπορεί να διαβάσει όπως θέλει (προφανής στόχος του σκηνοθέτη και μέρος της γοητείας της ταινίας). Ψυχολογικό θρίλερ εκδίκησης; Οικογενειακό – υπαρξιακό δράμα; Ολα «παίζουν». Παραγωγή: Αγγλία/Ιρλανδία, 2017 (121′) **

ΣΕΙΡΕΣ

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

ΕΡΤ1 20.00

Ο Στάθης εμπιστεύεται στον Παρασκευά την ανακάλυψή του σχετικά με τις τρούφες κι απ’ ό,τι φαίνεται το δίδυμο είναι έτοιμο για νέες περιπέτειες. Η Κατερίνα, προσπαθώντας να ευνοήσει τον Θοδωρή, ζητεί από τον Παναγή να μην ενθαρρύνει τον Κανέλλο στη διεκδίκηση της Χρύσας.

Εξαψη

Mega 21.00

Ο Τζώρτζης οργανώνει τις κινήσεις του μέσα από τη φυλακή, χωρίς να αποκαλύπτει σε κανέναν τα σχέδιά του. Οι εφιάλτες στοιχειώνουν τη Βίκυ, φέρνοντας παράλληλα νέα στοιχεία στη μνήμη της. Ο Αλέξανδρος προσπαθεί να πλησιάσει την Εβίτα, η οποία τον εκδικείται για την απιστία του. Ενα σακουλάκι κόκα βάζει τον Τίμο σε μπελάδες. Οι παρανομίες του Γιάννου κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν. Ο Τζώρτζης προσπαθεί, μέσω του Πέτρου, να αποκτήσει πλήρη έλεγχο στην εξέλιξη της υγείας της Βίκυς. Η Κλαίρη έρχεται ξανά αντιμέτωπη με το Γιάννο.

ΕΚΠΟΜΠΗ

Στα άκρα

ΕΡΤ2 20.00

Η Ακαδημία Αθηνών και η προσπάθεια να αποκτήσουν οι δράσεις της εξωστρέφεια καθώς και η κλιματική αλλαγή παγκοσμίως βρίσκονται στο επίκεντρο της εκπομπής. Καλεσμένοι στο στούντιο οι ακαδημαϊκοί Χρήστος Ζερεφός και Κώστας Συνολάκης.