«Ο Κόμπι ήταν μια τεράστια προσωπικότητα και ένας μεγάλος παίκτης. Είχε αθλητικό εγωισμό και ήταν γεννημένος νικητής».

Ο Βασίλης Σπανούλης είχε την τύχη να τον γνωρίσει καλύτερα ίσως από τον καθένα όσον αφορά τους έλληνες παίκτες, αφού εκτός από την αγωνιστική κόντρα με την Εθνική μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, τρία χρόνια αργότερα είχαν την ευκαιρία να τα πουν σε ένα χρονικά άνετο τετ α τετ στην εκδήλωση που είχε ετοιμάσει στην Αθήνα προς τιμήν του τεράστιου αυτού παίκτη η Nike.

«Ηξερε τα πάντα για την Ευρώπη»

«Πράγματι το 2011, όταν έγινε το event της Nike στην Αθήνα όπου είχαμε βρεθεί, τα είπαμε αρκετά. Οχι μόνο στην εκδήλωση, αλλά και αμέσως μετά όπου πήγαμε μαζί σε ένα εστιατόριο να φάμε και καθίσαμε και μιλήσαμε δύο ώρες σχεδόν για όλα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση η τελειομανία του και το πόσο ήθελε να πάρει πολλούς τίτλους. Ιδιαίτερα αυτό, τα περί κατάκτησης τίτλων, ήταν που το είπε πολλές φορές και δεν είναι τυχαίο. Ενα άλλο στοιχείο είναι ότι ήξερε τα πάντα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και γενικότερα για τους ευρωπαίους παίκτες, κάτι που δεν το συναντάς εύκολα σε Αμερικανούς, ιδιαίτερα τέτοιας τεράστιας εμβέλειας. Μου προκάλεσε μεγάλη αίσθηση το πόσο ενημερωμένος ήταν για το άθλημα στην ήπειρό μας. Ηταν κάτι που μου έκανε πραγματικά μεγάλη εντύπωση αφού ήξερε και λεπτομέρειες για παίκτες, ομάδες και γενικά για την πρόοδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ» λέει ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που τον αντιμετώπισε και πρόσωπο με πρόσωπο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Κίνας.

«Βρεθήκαμε αντίπαλοι το 2008 στο Πεκίνο. Εμείς είχαμε νικήσει τους Αμερικανούς, χωρίς τον Κόμπι τότε, στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας το 2006 στον ημιτελικό και δεν το είχαν ξεχάσει. Ηταν απίστευτο με τι ένταση μας μάρκαραν σε κάθε φάση. Από την πλευρά του ο Κόμπι μας είχε δείξει και πριν και μετά τον αγώνα τον σεβασμό του και αυτό ήταν ξεχωριστό. Μιλάμε για έναν παικταρά, πραγματικά, ό,τι πιο κοντινό έχουμε δει στον Μάικλ Τζόρνταν».