Στο Σαν Σίρο έχουν αρχίζει να ονειρεύονται την επιστροφή της Μίλαν στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου, σπάζοντας την κυριαρχία της Γιουβέντους. Από το 2011 έχουν να πανηγυρίσουν το σκουντέτο, και αυτό είναι κάτι που έχει λείψει από μία ομάδα του βεληνεκούς της Μίλαν.

Ο Στέφανο Πιόλι φαίνεται ότι είναι στον σωστό δρόμο για να πετύχει αυτό που δεν κατάφεραν τόσοι προπονητές τα τελευταία εννέα χρόνια. Ο 55χρονος τεχνικός, πήρε τη δουλειά τον Οκτώβριο του 2019 και η συμφωνία ήταν έως το τέλος της σεζόν. Ομως, η διοίκηση έμεινε ευχαριστημένη και τον περασμένο Ιούνιο του έδωσε διετές συμβόλαιο. Και τα αποτελέσματα δικαιώνουν αυτή την επιλογή.

Η Μίλαν συνεχίζει μετά από οκτώ ματς στην κορυφή της Serie A, αήττητη και έχοντας περάσει τις πρώτες εξετάσεις της σεζόν με άριστα, καθώς έφυγε με νίκη τόσο από το ντέρμπι του Μιλάνου με την Ιντερ (τυπικά γηπεδούχος), όσο και από το Σαν Πάολο, με το 3-1 επί της Νάπολι, την περασμένη Κυριακή.

Ο Πιόλι ξέρει ότι σε κάθε ματς έχει σίγουρα τα γκολ, καθώς στην κορυφή της επίθεσης είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που ήδη σε έξι ματς έχει σημειώσει 10 γκολ. Φανταστείτε δηλαδή να είχε αγωνιστεί και στα οκτώ. Υπάρχουν μάλιστα παιχνίδια που φέρουν την υπογραφή του 39χρονου Σουηδού, όπως στο ντέρμπι με την Ιντερ (και τα δύο γκολ), στο Ούντινε (το νικητήριο), αλλά και στο Σαν Πάολο (δύο κόντρα στη Νάπολι). Η ουσία είναι πως στο Μιλάνο έχουν βρει τον σωστό τρόπο διαχείρισης του, έτσι κι αλλιώς, ιδιόρρυθμου σουηδού επιθετικού.

Η μοναδική παραφωνία στο πρωτάθλημα είναι οι δύο ισοπαλίες στο Σαν Σίρο, με Ρόμα και Βερόνα, σε αντίθεση με το 100% (4/4) στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Ετσι κι αλλιώς η Μίλαν δείχνει ικανή να διεκδικήσει έως το τέλος τον τίτλο σε ένα πρωτάθλημα που φαίνεται πως θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και χρειάζεται μία αλλαγή.