Οταν έλαβε θέση στην αφετηρία της περιόδου 2020-21 ο Παναθηναϊκός είχε ως ρεαλιστικό στόχο να επικυρώσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για να επιστρέψει σε διοργάνωση της UEFA για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2017 (τότε αποκλείστηκε από την Μπιλμπάο στα πλέι οφ του Europa League).

Η καταθλιπτική του εκκίνηση, όμως, στη Σούπερ Λίγκα 1 δείχνει ότι η ομάδα ξεμακραίνει από την Ευρώπη. Εννιά αγώνες, εννιά βαθμοί, ένατη θέση έγραψε το ταμπλό, μετά και την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Το έκτο σκαλοπάτι απέχει μεν τρεις πόντους, ωστόσο δεν αρκεί η συμμετοχή στα πλέι οφ για να εξασφαλίσει η ομάδα παρουσία στο Conference League. Η Ελλάδα ως γνωστόν θα εκπροσωπηθεί το 2020-21 στη νέα διοργάνωση της UEFA με τρεις ομάδες (πέραν του πρωταθλητή που θα μετάσχει στον 1ο προκριματικό του Champions League). Εισιτήρια δικαιούνται ο κυπελλούχος, καθώς επίσης ο 2ος και ο 3ος των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Ενδέχεται βέβαια να καταστεί ευρωπαϊκή και η 4η θέση, αν ο νικητής του Κυπέλλου έχει τερματίσει στην πρώτη τριάδα.

Τι σημαίνει αυτό για τον Παναθηναϊκό; Οτι κινδυνεύει να χάσει την επαφή του με τις ευρωπαϊκές θέσεις. Βρίσκεται στο -7 από την 4η ΑΕΚ (με δύο παιχνίδια λιγότερα η Ενωση), στο -9 από τον 3ο ΠΑΟΚ (ένα ματς λιγότερο οι Θεσσαλονικείς) και στο -10 από τους πρωτοπόρους Ολυμπιακό, Αρη που έχουν μάλιστα και δύο αναμετρήσεις λιγότερες…

Ειδικά η πορεία των Κίτρινων της συμπρωτεύουσας ψαλιδίζει τις πιθανότητες ευρωπαϊκής εξόδου για το Τριφύλλι, το οποίο στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του πρώτου γύρου θα συναντήσει Παναιτωλικό (εντός), ΑΕΚ (στην κοινή έδρα), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός). Οπως εξελίσσεται η σεζόν, οι Πράσινοι είτε θα πρέπει να κάνουν αντεπίθεση διαρκείας είτε να κατακτήσουν το Κύπελλο.

Εσοδα από ονοματοδοσία

Οι νότες αισιοδοξίας, πάντως, ακούγονται για τον Παναθηναϊκό από τις εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η συμφωνία με τον Δήμο Αθηναίων προβλέπει ότι η ΠΑΕ θα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εκμετάλλευσης της ονοματοδοσίας που εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει έσοδα έως και 3 εκατ. ευρώ ετησίως.

Για το μεγαλόπνοο έργο τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Σούπερ Μπάλα» του MEGA ο Κώστας Μπακογιάννης. «Ο υπολογισμός μας είναι πως αυτή η παρέμβαση θα προκαλέσει σε πρώτη φάση επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, ενώ για τη χρηματοδότηση σημείωσε πως «συνολικά ξεπερνά τα 160 εκατ. ευρώ και προέρχεται από ένα μείγμα από διαφορετικά ταμεία. Στον Βοτανικό για παράδειγμα οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες».

Γκάζια» από Μπόλονι

Μετά τα αλλεπάλληλα πειθαρχικά παραπτώματα, ο Λάζλο Μπόλονι έτριξε τα δόντια στους παίκτες στη χθεσινή προπόνηση. «Εγώ αποφασίζω ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Δεν πέρασα τα 60 για να ξεφτιλίζομαι. Δεν θα ανεχτώ άλλη τέτοια συμπεριφορά» τόνισε ο ρουμάνος κόουτς. Την ίδια ώρα η ΠΑΕ κινείται για άμεση πρόσληψη τεχνικού διευθυντή με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο εκλεκτός βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και είναι γνώριμος του Μπόλονι.