Νέο ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφτηκε χθες στη χώρα, καθώς ανακοινώθηκαν συνολικά 453 επιβεβαιωμένες μολύνσεις. Και παρότι εξ αυτών τα 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου), ακόμη 174 εντοπίστηκαν στην Αττική, αριθμός που κρατά ενεργό τον συναγερμό για την πρωτεύουσα.

Αντιθέτως και σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, στη Θεσσαλονίκη καταγράφτηκαν μόνο πέντε νέα κρούσματα, ενώ στα Τρίκαλα 18.

Εν τω μεταξύ, συνεχιζόμενη αύξηση διαπιστώνεται και στον αριθμό των διασωληνωμένων (κυρίως στην Αττική), που αποτελεί έναν κρίσιμο δείκτη για ενδεχόμενη  επίσπευση λήψης επιπλέον μέτρων στην πρωτεύουσα.

Πιο συγκεκριμένα, 79 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς κρίθηκε απαραίτητη η μηχανική υποστήριξή τους. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών ενώ το 87,3% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον έξι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2 και παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές, έχασαν τη μάχη για τη ζωή τους. Μοιραία, η «μαύρη λίστα» μετρά συνολικά 344 απώλειες, αριθμός που επίσης προβληματίζει τους ειδικούς.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι από την αρχή του μήνα έχουν καταγραφεί 78 θάνατοι, εξέλιξη που δείχνει τη δυναμική της επιδημίας στη χώρα μας της τελευταίες εβδομάδες.