ΤΑΙΝΙΑ

Χωρίς Θεό

ΕΡΤ3, 24.00

Βραβευμένη με τη Χρυσή Λεοπάρδαλη, το ανώτατο βραβείο του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Λοκάρνο, η βουλγαρική αυτή ταινία της Ραλίτζα Πέτροβα που μεταδίδεται για πρώτη φορά από το κανάλι εξετάζει τη ζωή σε μια απόμερη πόλη της Βουλγαρίας, με κεντρικό πρόσωπο μια νοσοκόμα (Ιρένα Ιβάνοβα) που προσέχει ηλικιωμένους με άνοια, αλλά συγχρόνως πουλά τις ταυτότητές τους. Η γνωριμία της έναν καινούργιο ασθενή θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας που, παρά τον κυνισμό της ηρωίδας της, διακρίνεται από ευαισθησία. Παραγωγή: Βουλγαρία, 2016 (100′) ***

ΣΕΙΡΕΣ

Το νησί

MEGA 22.00

Τα παιδιά της Ευγενίας μπαίνουν στη Σπιναλόγκα και ο πατέρας τους ο Βασίλης, απελπισμένος, αυτοκτονεί. Η Ηλέκτρα καταλαβαίνει πως χάνει σιγά σιγά το φως της. Ο Παπαδημητρίου βλέποντας τις οδυνηρές συνέπειες της προμίνης αντιδρά όταν ο Κυρίτσης ζητεί να αυξήσει τον αριθμό των εθελοντών. Ο Κυρίτσης εξετάζει τον Δημήτρη και διαπιστώνει πως δεν έχει λέπρα, αλλά ψωρίαση και πως είναι όλα αυτά τα χρόνια στο νησί από λάθος διάγνωση.

Ντετέκτιβ Μέρντοχ

ΕΡΤ 22.00

Ο αστυνόμος Μέρντοχ και η σύζυγός του δρ Ογκντεν πρέπει να βάλουν στην άκρη ένα προσωπικό τους πρόβλημα όταν ο φίλος τους Νέιτ Ντέσμοντ κατηγορείται για φόνο.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Η παράξενη πόλη μου

ΕΡΤ3 18.00

Με 43.000 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στον κόσμο. Οι περισσότεροι κάτοικοί της ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και το 40% του πληθυσμού ζει σε παράγκες. Ομως αυτή η σκληρή οικονομική πραγματικότητα δεν τρομάζει τους Φιλιππινέζους. Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουν όλοι μαζί τις ακραίες συνθήκες ζωής. Πώς μπορούν 12 εκατομμύρια άνθρωποι να ζουν έτσι, στριμωγμένοι σαν τις σαρδέλες;

Τα στέκια

ΕΡΤ2 20.15

Ενα είδος ψυχαγωγίας που πάντα προσπαθούσε να ισορροπήσει ανάμεσα στη θεατρική παραδοξολογία και το αλλόκοτο θέαμα, ανάμεσα στην τέχνη και την αφέλεια. Τα βαριετέ και μετέπειτα τα λαϊκά αναψυκτήρια όριζαν τις αισθητικές καταγραφές μιας Ελλάδας που έκλεινε το μάτι στα δεινά της, την εκδίκηση του μέσου Ελληνα που απολάμβανε τα ινδάλματα της εποχής πίνοντας την πορτοκαλάδα του με την οικογένειά του σε έναν υπαίθριο «αταξικό χώρο», πλήρως απογυμνωμένο από κάθε στολίδι της lifestyle κουλτούρας.