Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου του Αρδανίου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ΙΧ εξετράπη για άγνωστους λόγους της πορείας του και προσέκρουσε σε υπό κατασκευήν τσιμεντένια βάση διοδίων. Αποτέλεσμα της σφοδρότατης σύγκρουσης ήταν να χάσουν ακαριαία τη ζωή τους επτά άτομα και να τραυματιστούν άλλα πέντε.

Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών Αρχών, το όχημα εμπλεκόταν σε παράνομη διακίνηση μεταναστών και πριν από τη μοιραία πρόσκρουση είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, ενώ τα στοιχεία ταυτότητας των περισσότερων επιβαινόντων παραμένουν άγνωστα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με κάποιους εξ αυτών να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση τόσο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όσο και στις χειρουργικές κλινικές. Μάλιστα, το εμπλεκόμενο όχημα που μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών στο 648ο χλμ. της Εγνατίας Οδού Κήπων – Ηγουμενίτσας είχε νωρίτερα την ίδια μέρα κλαπεί από περιοχή της Θεσσαλονίκης, με το συμβάν μάλιστα να έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες Αρχές.

Σημειώνεται ότι νεκροί και τραυματίες είναι όλοι τους άνδρες, ενώ η Αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν από διερχόμενο πολίτη. Επιτόπου έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έξι άνδρες και δύο οχήματα και ξεκίνησαν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού οι οποίες διήρκεσαν για αρκετές ώρες.