Φοβούνται ελλείψεις φαρμάκων μετά το Brexit

Γραπτή σύσταση προς τις βρετανικές φαρμακευτικές εταιρείες να φροντίσουν ώστε να έχουν αποθέματα φαρμάκων ώστε να καλύψουν τη ζήτηση των έξι πρώτων εβδομάδων του 2021 απηύθυνε η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον. Στην επιστολή το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση της μεταβατικής περιόδου του Brexit μετά την 31η Δεκεμβρίου.

Μισό μέρισμα θα διανείμει στους μετόχους η ΒΡ

Win-win είναι η σχέση των μετόχων της ΒΡ με την εταιρεία. Παρά το ρεκόρ ζημιών ύψους 6,7 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους λόγω κάθετης κάμψης της ενεργειακής ζήτησης, η βρετανική πετρελαϊκή προανήγγειλε τη διανομή μερίσματος, έστω και μειωμένου κατά το ήμισυ. Η ΒΡ έχει ήδη προαναγγείλει 10.000 απολύσεις, εκ των οποίων οι 2.000 στη Βρετανία.

Χάνουν τα Χριστούγεννα τα Boeing 737 MAX

Στις αρχές του 2021 ελπίζει η Boeing να έχει ολοκληρώσει την εκτεταμένη λίστα επιδιορθώσεων στα 737 ΜΑΧ που της ζήτησαν να πραγματοποιήσει οι αμερικανικές αρχές, προκειμένου να επιτραπεί στα αεροσκάφη να ξαναπετάξουν. Τα 737 ΜΑΧ καθηλώθηκαν στο έδαφος τον Μάρτιο του 2019 έπειτα από δύο αεροπορικά δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους.

Η EasyJet αυξάνει τα δρομολόγιά της

Περισσότερες πτήσεις και περισσότερους προορισμούς προσθέτει στο πρόγραμμά της η EasyJet για να ανταποκριθεί στη ζήτηση, που εμφανίζεται αυξημένη τις τελευταίες εβδομάδες. Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους αποφάσισε να αυξήσει τη λειτουργία της από το 30% στο 40% των δυνατοτήτων της. Τον Ιούλιο η EasyJet μετέφερε περισσότερους από 2 εκατ. επιβάτες.