Δύο αλλοδαπούς συνεργάτες επέλεξε ο Κλάτενμπεργκ για την επόμενη ημέρα της ελληνικής διαιτησίας. Οπως αποκάλυψε το 10.gr, ο νέος αρχιδιαιτητής θα έχει στο πλευρό του τον Αλαν Σνόντι από τη Βόρειο Ιρλανδία και τον Ζοάο Καπέλα από την Πορτογαλία.

Ο πρώτος θεωρείται ένας βετεράνος της διαιτησίας. Είναι ηλικίας 65 ετών, έχει γνώση της… ελληνικής (!) καθόσον για κάποιο διάστημα κοντά στα τρία χρόνια (2014-17) διετέλεσε επικεφαλής της διαιτησίας στην Κύπρο. Στα νιάτα του ήταν διεθνής διαιτητής, με παρουσία στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1986 και του 1990, ενώ ήταν και διευθυντής ανάπτυξης της διαιτησίας στην πατρίδα του. Ισως μεγαλύτερη… σκόνη να σηκώνει η επιλογή του Καπέλα. Είναι άνθρωπος της διαιτησίας που γνωρίζει καλά ο Περέιρα και κάποτε θεωρήθηκε ως εκλεκτός του γιατί του έδωσε το σηματάκι του διεθνούς, όταν βρισκόταν στην κορυφογραμμή της διαιτησίας στην Πορτογαλία. Ο Ζοάο Καπέλα έπαιξε σε 4 ματς Τσάμπιονς Λιγκ και 18 Γιουρόπα, μετά δεν ασχολήθηκε και έγινε πρεσβευτής εθνικού σχεδίου αθλητικής ηθικής στην Πορτογαλία.

Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι τι έκαναν, αλλά τι θα κάνουν στην πατρίδα μας. Γιατί τα προβλήματα της εγχώριας διαιτησίας παραείναι πολλά. Ο Καπέλα είναι 45 ετών και ας σημειωθεί, δεν έχει παραγοντική καριέρα στον χώρο. Μένει να φανεί τι θα γίνει με τους πίνακες που τους έφτιαξε ο Περέιρα. Και μετά αποχώρησε…