Ιστορία γράφτηκε χθες στο Ετιχαντ στο περιθώριο της νίκης της Μάντσεστερ Σίτι επί της Νιούκαστλ με 5-0. Ο Ριγιάντ Μαχρέζ σκόραρε και έγινε ο πέμπτος παίκτης των Πολιτών που σημειώνουν 10+ γκολ σε μία σεζόν. Είναι η πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ που μία ομάδα έχει μια πεντάδα παικτών με διψήφιο αριθμό τερμάτων και η πρώτη τα 35 τελευταία χρόνια στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η προηγούμενη φορά, στην προ Πρέμιερ Λιγκ εποχή, που μια ομάδα είχε πετύχει κάτι ανάλογο ήταν η Εβερτον τη σεζόν 1984-85.

Οι πέντε φετινοί υπερσκόρερ της ομάδας του Γκουαρντιόλα είναι οι Αγουέρο (16 γκολ), Στέρλινγκ (14), Ζεσούς και Ντε Μπρόινε (11) και ο Μαχρέζ (10).

Με γκολ που σημείωσε ο Ιγκαν στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ υποχρέωσε στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της τη Γουλβς με 1-0.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι Λύκοι απομακρύνονται δραματικά από τα εισιτήρια για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Σέφιλντ μπαίνει δυναμικά στη διεκδίκηση μιας θέσης στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ όπως επίσης η Μπέρνλι που νίκησε με 1-0 τη Γουέστ Χαμ.