Αναδιάρθρωση χρέους για την Αργεντινή με στήριξη ΔΝΤ

Τη στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έλαβε η Αργεντινή για τις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση χρέους ύψους 65 δισ. δολαρίων. Η Αργεντινή προχωρά σε νέες συνομιλίες με τους δανειστές για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο. Σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ ανέφερε ότι η τελευταία πρόταση της κυβέρνησης δημιουργεί προϋποθέσεις για να καταστεί το χρέος της χώρας βιώσιμο. «Η αναθεωρημένη πρόταση των Αρχών της Αργεντινής οδηγεί με υψηλή πιθανότητα σε αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ.

Νέα πλοία για το Κατάρ από τη Νότια Κορέα

Συμφωνία ύψους σχεδόν 20 δισ. δολαρίων με ναυπηγεία της Νότιας Κορέας υπέγραψε το Κατάρ με σκοπό να εδραιώσει τη θέση του ως του μεγαλύτερου παραγωγού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg. Η χώρα έκλεισε συμφωνίες με την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, τη Hyundai Heavy Industries και τη Samsung Heavy Industries Co. για την κατασκευή πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Qatar Petroleum.

Μείωση 11% φέτος για το ΑΕΠ της Γαλλίας

Το ΑΕΠ της Γαλλίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 11% φέτος λόγω της πανδημίας και θα ακολουθήσουν δύσκολες ημέρες έως ότου υπάρξει ανάκαμψη την επόμενη χρονιά, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ. Η Γαλλία είχε επιβάλει από τους αυστηρότερους περιορισμούς. «Δεχθήκαμε σοβαρό πλήγμα από τον ιό, λάβαμε αποτελεσματικά μέτρα για να προστατεύσουμε την υγεία των γάλλων πολιτών, αλλά η οικονομία πρακτικά τράβηξε χειρόφρενο για τρεις μήνες» δήλωσε ο Λεμέρ στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Αύξηση λόγω πανδημίας της ανεργίας στην Πορτογαλία

Η ανεργία στην Πορτογαλία αυξήθηκε τον Απρίλιο στο 6,3%, επειδή οι περιορισμοί στις μετακινήσεις που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας επηρέασαν πολύ αρνητικά τις θέσεις εργασίας. Η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε επίσης ότι η ανεργία μεταξύ των νέων στην Πορτογαλία αυξήθηκε στο 20,2% τον Απρίλιο.