Δεν μπορεί να γνωρίζει κάποιος από πού αντλεί την αισιοδοξία του ο πρόεδρος του Προμηθέα Πατρών, Χρήστος Μήλας, αλλά μακάρι από τα βάθη της καρδιάς, που λένε, να βγει αληθινός…

Σε τι ακριβώς να επιβεβαιωθεί και να διαψεύσει την κρατούσα άποψη; Στη δημοσίως εκπεφρασμένη πεποίθησή του ότι «αποκλείεται η νέα σεζόν του πρωταθλήματος μπάσκετ να αρχίσει με τους αγώνες να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών»!

Απ’ το στόμα του και στου Θεού το αφτί, μόνο που προς το παρόν και μέχρι αποδείξεως του εναντίου αυτή η κουβέντα αποτελεί περισσότερο έναν ευσεβή πόθο, παρά μια ρεαλιστική προοπτική. Κρίνοντας από τις εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων και της ιατρικής κοινότητας, οι πάσης φύσεως συγχρωτισμοί δεν ενδείκνυνται, χώρια που υπάρχει κιόλας ο κίνδυνος εμφάνισης νέου κύματος του κορωνοϊού το φθινόπωρο.

Προφανώς η εικόνα των αγώνων μπροστά σε άδειες εξέδρες είναι και άχαρη και άδικη και όλα όσα έχουν στην αρχή το στερητικό άλφα!

Περί τούτου δεν χωρεί αμφιβολία, αν και όπως αυτοσαρκαζόταν τις προάλλες εδώ στα «ΝΕΑ» ο Αντώνης Νικοπολίδης, «εμάς στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να μας ενοχλεί αυτή η κατάσταση, διότι έχουμε συνηθίσει να παίζουμε χωρίς κόσμο ή με… δείγμα κόσμου».

Σωστό και αυτό!

Ο πρόεδρος του Προμηθέα δεν περιορίστηκε στο να εκφράσει την επιθυμία ή την αισιόδοξη εκτίμησή του. Εθεσε κιόλας τρόπον τινά ένα βέτο σε αυτή την υπόθεση λέγοντας ότι «εφόσον δεν επιτρέπεται σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό η παρουσία του κόσμου στα γήπεδα, τότε δεν θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα».

Ασφαλώς αυτή η υπόθεση κάνει… τζιζ, διότι δεν εξαρτάται από την επιθυμία των ομάδων και των φιλάθλων, αλλά από τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν τότε και δη στους κλειστούς χώρους που εμπίπτουν κιόλας στον χώρο των θεαμάτων (βλέπε κινηματογράφοι, θέατρα κ.ο.κ.).

Ουδείς μπορεί να προβλέψει σήμερα πώς θα διαμορφώνεται το σκηνικό σε τρεισήμισι μήνες από τώρα…