Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στη μετα τον κορωνοϊό εποχή του γερμανικού ποδοσφαίρου ποδοσφαιριστής έσπασε το πρωτόκολλο πανηγυρίζοντας γκολ. Αυτή τη φορά όμως υπήρχε ένας επιπλέον λόγος.

Ο αζέρος μέσος της ομάδας Ερτσγκερμπίγκε Αούε (Β’ κατηγορία), Ντιμίτρι Ναζάροφ, σκόραρε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νυρεμβέργη που διεξήχθη την Παρασκευή και αμέσως έτρεξε να αγκαλιάσει τον μάνατζερ της ομάδας του Τόμας Ρομέικε, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και οδηγός του λεωφορείου που μεταφέρει τα μέλη της αποστολής.  

«Ελπίζω πως η γερμανική λίγκα θα κάνει τα στραβά μάτια. Ξέρω πως δεν επιτρέπεται μια τέτοια κίνηση, αλλά ελπίζω να δείξει λίγη ανθρωπιά» δήλωσε την επομένη ο Ναζάροφ στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR. Και εξήγησε τι είχε συμβεί με τον Ρομέικε:

«Μας έσωσε τις ζωές μας, τόσο απλά. Αν δεν είχε αντιδράσει γρήγορα, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε».

Το λεωφορείο που οδηγούσε ο Ρομέικε βρισκόταν καθ’ οδόν για τη Νυρεμβέργη όταν ένα αντικείμενο εκτοξεύτηκε μπροστά του μετά τη σύγκρουση δύο οχημάτων.

Ο Ρομέικε διατήρησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να σταματήσει το λεωφορείο χωρίς να πάθει κανείς το παραμικρό, αν και το όχημα υπέστη ζημιές και τα θραύσματα ενός παρμπρίζ «έλουσαν» τον προπονητή Ντιρκ Σούστερ.