• Την ανησυχία του για την έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας εν μέσω πανδημίας εκφράζει το Κέντρο «Διοτίμα», σημειώνοντας πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων οι κλήσεις στη γραμμή SOS 15900 παρουσιάζουν αύξηση. Ταυτόχρονα, τονίζει την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων για τη μετακίνηση των επιζωσών στις αστυνομικές Αρχές, καθώς στα έγγραφα μετακίνησης δεν προβλέπεται η μετάβαση σε Αστυνομικό Τμήμα για καταγγελία, για τη στέγασή τους, καθώς οι υπερπλήρεις ξενώνες δεν δέχονται νέα περιστατικά, αλλά και για την απρόσκοπτη επικοινωνία τους με τις δομές στήριξης.
  • Το ανησυχητικό φαινόμενο, μάλιστα, οδήγησε και τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, στο πλαίσιο των υποστηρικτικών μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στην παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής τηλεφωνικής υποστήριξης σε όσες γυναίκες το έχουν ανάγκη (210-4614.575).
  • Στην αγορά 110 νοσοκομειακών κλινών και monitors για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των ελληνικών νοσοκομείων προχώρησε o Ομιλος ΟΤΕ, στο πλαίσιο της προσφοράς 2 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας.
  • Από τη μάχη κατά του κορωνοϊού δεν λείπει ούτε η οικογένεια Αντετοκούνμπο, η οποία προσέφερε στον Δήμο Ζωγράφου 10.000 μάσκες για τις ανάγκες των πολιτών.
  • Προμήθεια τροφίμων ύψους 21.056,70 ευρώ για τις ανάγκες της υποστηρικτικής δομής κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης «Δίχτυ Αγάπης» ενέκρινε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Μυκόνου προκειμένου να στηριχθούν πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη εν μέσω της καραντίνας που έχει επιβληθεί στο νησί των ανέμων.
  • Σε εθελοντική αιμοδοσία αύριο από τις 9 το πρωί στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης καλεί τους πολίτες το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος. Αιμοδοσία στο Α’ ΚΑΠΗ Ασπροπύργου διοργανώνει την ίδια ώρα και ο Δήμος Ασπροπύργου.
  • Ο Δήμος Αθηναίων φέρνει σε κάθε σπίτι μέσω Διαδικτύου επιμορφωτικά προγράμματα του Δικτύου Πολιτισμού Athens Culture Net, της Τεχνόπολης και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), ενώ στην ιστοσελίδα του INNOVATHENS οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν σεμινάρια και workshops.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ