• Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου δίνεται έκτακτη επιχορήγηση 200.000 ευρώ στον Δήμο Καστοριάς και 200.000 ευρώ στον Δήμο Μύκης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες στην προσπάθεια αποτροπής επέκτασης του κορωνοϊού. Επιπλέον, πρωτοβουλία για την επιχορήγηση της Περιφέρειας και των Δήμων της   Αττικής με πέντε εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των δομών σίτισης περίπου 30.000 συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών.
  • Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ζητά να μπει φρένο στην έξωση προσφύγων από οικίες όπου διαμένουν μέσω του προγράμματος ΕSTIA για το διάστημα της πανδημίας.
  • Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη σήμερα θα παραδοθούν στο Γηροκομείο Αθηνών 10.000 γάντια, 3.000 μάσκες προστασίας και πάνω από 650 συσκευασίες αντισηπτικού υλικού για την ενίσχυση της προστασίας του νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στη δομή. Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με αλυσίδα σουπερμάρκετ θα παραδοθεί ικανή ποσότητα τροφίμων.
  • Η Common Seas μέσω του προγράμματος Clean Blue Paros και το WWF Ελλάς επικοινωνούν την κοινή τους δράση «Μέτρησέ το, στο σπίτι», που σκοπό έχει τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης στα ελληνικά νοικοκυριά. Μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό, τα παιδιά διασκεδάζουν κάνοντας ταυτόχρονα καλό στο περιβάλλον, καθώς με βιωματικό και έξυπνο τρόπο ανακαλύπτουν την καθημερινή χρήση των πλαστικών μιας χρήσης και μαθαίνουν τρόπους μείωσης και εξάλειψής τους.
  • Ολα τα έκτακτα μέτρα σχετικά με τις δομές και τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων (λέσχες φιλίας, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ανοικτοί και κλειστοί αθλητικοί χώροι, πολιτιστικοί χώροι, παιδικές χαρές, κέντρα διά βίου μάθησης, δημοτικές υπηρεσίες, ελεγχόμενη στάθμευση κ.ά.) που έχουν προκύψει  από τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση του COVID-19 συνεχίζονται μέχρι να υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις, ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ