Η 27η στροφή της Euroleague θα φέρει αντιμέτωπους τον Παναθηναϊκό με τον Ολυμπιακό και όσο κι αν οι Πράσινοι έχουν μια κάποια άνεση, ακόμα και μετά τις τελευταίες ήττες τους όσον αφορά τη βαθμολογία τους, δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει ακόμα και όλη τη σεζόν για τον σύλλογο. Κυρίως αν αυτό χαθεί.

Η ομάδα του Πιτίνο έχει μπει εδώ και μέρες σε μια διαδικασία εσωστρέφειας, γκρίνιας για το θέαμα της ομάδας και έντονης αμφισβήτησης. Ακόμα και για το αν θα καταφέρει στο φινάλε της regular season να είναι στις οκτώ καλύτερες ομάδες και να διεκδικήσει με όσες πιθανότητες έχει την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ. Αυτού του είδους τα ντέρμπι όταν έρχονται σε τέτοιο κρίσιμο χρονικό σημείο, συνήθως… δείχνουν και το μέλλον.

Είναι τα ντέρμπι που έχεις περισσότερα να χάσεις στο αρνητικό αποτέλεσμα, παρά να κερδίσεις στο θετικό. Το ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος – καθόλου τυχαία – επέλεξε να βρεθεί και να μιλήσει στους παίκτες του έπειτα από καιρό πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αναφέρθηκε και στα επόμενα, με την ΤΣΣΚΑ και τη Φενέρ, όμως για τον Παναθηναϊκό το ματς-σταθμός έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είναι της ερχόμενης Τρίτης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 Και λόγω του ονόματος του αντιπάλου και γιατί η ομάδα θα κληθεί να αποδείξει το μέταλλό της. Οι σπουδαίες ομάδες ξέρουν να αντιδρούν όταν είναι κολλημένες με την πλάτη στον τοίχο. Οταν η θηλιά σφίγγει και το οξυγόνο λιγοστεύει. Συμβαίνει με τη Φενέρμπαχτσε το τελευταίο διάστημα, όταν πια κατάλαβε πως δεν είναι… αστείο και έκανε τις νίκες που την έφεραν κοντά στην οκτάδα. Συμβαίνει τώρα και στον Παναθηναϊκό. Η άνεση που είχε εξαφανίστηκε και στη θέση της βρέθηκε ξάφνου η αμφιβολία. Ή θα τη σβήσει μια και καλή ή θα χωθεί ακόμα πιο βαθιά στην ανασφάλεια και την αμφιβολία.