Υστερα από τρία χρόνια προκύπτει ξανά συναπάντημα ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού στον θεσμό του Κυπέλλου, ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να πάρει ρεβάνς από τη Λαμία για τον περσινό αποκλεισμό του.

Μάλιστα, η κόντρα των Ερυθρολεύκων με την ομάδα της Φθιώτιδας (την τελευταία από την εγχώρια σκηνή που κέρδισε στο Γ. Καραϊσκάκης, 28/2/2019) καταγράφεται πάλι στην προημιτελική φάση με εκτός έδρας το πρώτο ματς (πέρυσι 3-3 και 0-1 στο Νέο Φάληρο).

Το Τριφύλλι και ο Δικέφαλος του Βορρά, από την άλλη, είχαν λύσει τις διαφορές τους στα ημιτελικά του θεσμού το 2016-17 με τους Θεσσαλονικείς να ανατρέπουν με το εμφατικό 4-0 την ήττα με 2-0 που είχαν υποστεί στη Λεωφόρο. Στην πορεία τότε για την πρώτη από τις τρεις διαδοχικές στέψεις τους στο Κύπελλο. Φέτος, πάντως, το πρώτο ραντεβού ορίστηκε για την Τούμπα και η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Από κει και πέρα ο Αρης κληρώθηκε με τον Ατρόμητο (στο Κλ. Βικελίδης η πρώτη αναμέτρηση), ενώ ο Παναιτωλικός αρχικά θα υποδεχθεί τον νικητή του ζευγαριού ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης που θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο στις 30/1, μετά το 1-1 στην Αρκαδία.

Τα πρώτα παιχνίδια των προημιτελικών θα διεξαχθούν 4-6/2 και οι επαναληπτικοί 11-13/2.

Σε αυτή τη φάση ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και το VAR, ύστερα από πρόταση της ΕΠΟ. «Είναι θέμα της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για το VAR και του αρμόδιου υπουργείου», ενημέρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης. Σημειωτέον, ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε χρήση στα ημιτελικά και στον τελικό. Για το αν θα διεξαχθεί ο τελικός με κόσμο, ο Γαβριηλίδης παρέπεμψε στην πολιτεία, ενώ για τους ξένους διαιτητές σημείωσε πως είναι θέμα της ΚΕΔ.

Νίκος Βελονάκης