Το ντέρμπι των Δικεφάλων της περασμένης Κυριακής για το πρωτάθλημα. Επειτα το ματς Κυπέλλου της Τετάρτης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και bonus: Η ακατανόητη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας να επαναφέρει στη «δράση» τους διαιτητές Ευαγγέλου και Φωτιά πριν καν κλείσει μήνας από το «σοκ και δέος» στον Βόλο. Από τη νύχτα που η αλλοίωση του βαθμολογικού πίνακα έγινε με τον απροκάλυπτο τρόπο στην αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα της πόλης (ή μάλλον αυτή που… υποστηρίζει ο δήμαρχος) και τον Ολυμπιακό.

Μερικές ακόμη χάντρες στο κομπολόι της ντροπής του ελληνικού ποδόσφαιρου. Μιας κατά τα άλλα ψυχαγωγικής διαδικασίας που έχει εξελιχθεί σε αληθινό κρας τεστ της ίδιας της λογικής. Μιας κατάστασης που ολοένα και δείχνει να γίνεται πιο επικίνδυνη. Τι και αν ο επιτετραμμένος της UEFA Χέρμπερτ Χούμπελ ζήτησε οι δύο συγκεκριμένοι διαιτητές να τιμωρηθούν παραδειγματικά; Τι και αν στην Τούμπα υπήρχε ξένος διαιτητής, αλλά και ξένος στο VAR; Τι και αν ο τρόπος που ακυρώθηκε το γκολ του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ σε οδηγεί απευθείας στον οφθαλμίατρο; Τίποτε δεν φαίνεται ικανό να αλλάξει τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Την εποχή της εξυγίανσης που καιρό τώρα έχει δείξει τις προτιμήσεις της: ποιους… εκτιμά και ποιους όχι.

Θα μπορούσε κάποιος τις παραπάνω ιστορίες να τις ξεχωρίσει. Θα έκανε, όμως, ολέθριο λάθος. Είναι ακριβώς η ίδια ιστορία σε παραλλαγές. Και έχει ξεκάθαρα κοινωνικές προεκτάσεις. Η πρόκληση. Ο φανατισμός. Τα ακατανόητα λάθη που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Και πάνω από όλα μια μόνιμη αίσθηση ατιμωρησίας. Σε όλη της την κλίμακα.   

Και όσοι δεν ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για το ποδόσφαιρο; Μια υπενθύμιση. Δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε δύο εβδομάδες από τον σοκαριστικό θάνατο του 28χρονου οπαδού στη Θεσσαλονίκη. Κάποιου που πλήρωσε με τη ζωή του το ότι κάθισε να πιει έναν καφέ φορώντας τα διακριτικά της ποδοσφαιρικής ομάδας που υποστήριζε. Στήθηκε ενέδρα. Από οπαδούς ομάδας με… άλλα διακριτικά.  Το χωρά ανθρώπινος νους;