Ηταν 11 Μαρτίου 2018 όταν ο Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε οπλοφορώντας στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας (για να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή του ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ Γιώργο Κομίνη), με την εικόνα να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο και να διασύρει διεθνώς την Ελλάδα.

Αυτή όμως η πολύκροτη υπόθεση που εκτυλίχθηκε σε live μετάδοση δεν έχει εκδικαστεί ακόμη. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης την ανέβαλε χθες για τέταρτη φορά, ορίζοντας την επόμενη δικάσιμο στις 16 Οκτωβρίου 2020. Υστερα, δηλαδή, από 10 μήνες, ενώ η προηγούμενη αναβολή είχε δοθεί στις 20 Νοεμβρίου 2019.

Μάλιστα, το αίτημα για νέα αναβολή δεν χρειάστηκε να κατατεθεί από τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, αφού τον διευκόλυναν οι υπάλληλοί του… Ο Ιβάν Σαββίδης εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, όπως και ο τότε τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελς. Είχαν απαγγελθεί όμως κατηγορίες και σε άλλους έξι, οι οποίοι ήταν μέλη της προσωπικής ασφάλειας του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

Δύο εξ αυτών, λοιπόν, παρέστησαν χθες στο δικαστήριο για να επικαλεστούν κώλυμα της δικηγόρου τους, η οποία ήταν παρούσα στη συνεδρίαση της ΕΕΑ που εξέταζε την ιδιοκτησιακή σχέση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης… Αυτό, βέβαια, μαρτυρά πως η πλευρά Σαββίδη είχε γνώση του αιτήματος αναβολής και συνεχίζει να κερδίζει χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για άλλη μια φορά δεν προσήλθαν να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας ο διαιτητής του αγώνα Γιώργος Κομίνης, ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ Βασίλης Δημητριάδης και ο εκπρόσωπος της Nova.