Φινάλε θρίλερ αναμένεται σε 7ο και 8ο όμιλο, καθώς πέντε ομάδες διεκδικούν το εισιτήριο για τα νοκάουτ παιχνίδια. Στον 8ο όμιλο, ο Αγιαξ υποδέχεται τη Βαλένθια και θέλει απλά ένα βαθμό για να εξασφαλίσει την πρόκριση. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να συνεχίσει και η Τσέλσι, η οποία υποδέχεται την αδιάφορη Λιλ. Ομως, και η Βαλένθια πήγε στο Αμστερνταμ για να δώσει τη δική της μάχη, καθώς θέλει και αυτή νίκη για την πρόκριση.

Ο Αγιαξ ηττήθηκε εντός έδρας από τη Βίλεμ την Παρασκευή και ο Ερικ Τεν Χαγκ μίλησε στους παίκτες την επόμενη ημέρα, σε αυστηρό τόνο: «Είναι κάτι  απαράδεκτο και δεν μπορεί να επαναληφθεί». Ωστόσο και ο μέσος του Αγιαξ, Ντόνι Φαν Ντε Μπεκ πρόσθεσε: «Εχουμε μία ευκαιρία να πετύχουμε αυτό που θέλουμε και να ξεχάσουμε το ματς με τη Βίλεμ». Η Βαλένθια προέρχεται από το 4-2 στην έδρα της Λεβάντε. Η Τσέλσι έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε ματς, ωστόσο ο Φρανκ Λάμπαρντ αντιμετωπίζει το αποψινό ματς ως μία πρόκληση: «Τέτοια σπουδαία παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για τους παίκτες. Ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά που θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν την αξία τους».

Στον 7ο όμιλο, η Λειψία έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της και θέλει έναν βαθμό για να είναι στην πρώτη θέση. Η Λυών θέλει επίσης νίκη, αλλά περνάει και με ισοπαλία, αν η Μπενφίκα νικήσει τη Ζενίτ. Η πορτογαλική ομάδα έχει ενδιαφέρον, καθώς μπορεί να είναι στην τρίτη θέση (Γιουρόπα Λιγκ), νικώντας με καλύτερο σκορ από 3-1, ή οποιοδήποτε άλλο αν ηττηθεί η Λυών.